13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Οι θρύλοι των adventure games, Ken & Roberta Williams επιστρέφουν με νέο game ύστερα από 20 χρόνια!

    Οι βετεράνοι του gaming σίγουρα θα θυμούνται και θα αναπολούν τις θρυλικές εποχές που τα adventure games μεσουρανούσαν στο προσκήνιο. Σε περίπτωση που ανήκετε, σε γενιά που έχει γεννηθεί στα τέλη των 90s, τα adventure games για τουλάχιστον δύο δεκαετίες αποτέλεσαν κυρίαρχο στο χώρο του PC gaming. Μια από τις εταιρείες που αναδείχθηκε λοιπόν στα 80s και στα 90s ήταν και η Sierra, η οποία αποτέλεσε το «παιδί» των Ken και Roberta Williams, ενός ζευγαριού που συγκαταλέγεται στους πιο επιδραστικούς δημιουργούς στην ιστορία του gaming. Αν και τα adventure games, άλλαξαν στο πέρασμα των ετών και έπαψαν να συγκινούν την πλειονότητα των gamers, παρόλα αυτά all-time classics όπως τα King’s Quest, Police Quest, Phantasmagoria και Leisure Suit Larry ακόμη και σήμερα κατέχουν περίοπτη θέση στις καρδιές των gamers.

    Το game development όμως από ότι φαίνεται είναι ένα… μικρόβιο που από ότι φαίνεται δεν υπάρχει γιατρειά, καθώς ο Ken και η Roberta Williams αποφάσισαν να επιστρέψουν στο προσκήνιο, ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια! Σε συνεργασία με τον 3D artist Marcus Maximus Mera, αναπτύσσουν αυτή τη στιγμή ένα adventure game που προς το παρόν ονομάζεται The Secret (και που ο τίτλος του, ενδέχεται να αλλάξει). Αν και σε αυτή τη φάση δεν γνωρίζουμε περισσότερα, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το The Secret θα είναι ένα παιχνίδι στο πρότυπο των παλιών καλών adventures παιχνίδι βρίσκεται υπό ανάπτυξη τους τελευταίους έξι μήνες και στόχος των δύο ξεχωριστών δημιουργών είναι να κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο προσεχή Νοέμβριο (αν και οι ίδιοι οι εμπνευστές του παραδέχονται ότι αυτό δεν είναι και τόσο ρεαλιστικό). Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχουν screenshots ή κάποιο demo, πράγμα το οποίο δεν αποκλείεται να συμβεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Χωρίς αμφιβολία, δεν σας κρύβουμε ότι τα νοσταλγικά μας retro vibes έχουν ήδη χτυπήσει κόκκινο!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles