16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Οι τηλεοράσεις LG OLED evo του 2023 είναι αναγνωρισμένες για τον βιώσιμο σχεδιασμό τους

    Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε ότι η σειρά των τηλεοράσεων OLED evo για το 2023 απέκτησε τις πιστοποιήσεις Reducing CO21 και Measured CO22 από την Carbon Trust3, καθώς και σήμανση περιβαλλοντικής βιωσιμότητας4 από την Société Générale de Surveillance SA (SGS) για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Οι νέες αυτές αναγνωρίσεις υπογραμμίζουν τις συνεχείς προσπάθειες της LG για τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων.

    Η Carbon Trust είναι μια παγκόσμια συμβουλευτική εταιρεία που έχει ως στόχο να επιταχύνει τη μετάβαση σε ένα μέλλον “Net Zero”. Η SGS είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος οργανισμός δοκιμών, αφιερωμένος στην πιστοποίηση περιβαλλοντικά βιώσιμων προϊόντων. Και οι δύο οργανισμοί επιθεώρησαν τον πλήρη κύκλο ζωής του προϊόντος από την παραγωγή και την παράδοση έως την απόρριψη.

    Τα μοντέλα της σειράς LG OLED evo είναι ελαφρύτερα και έχουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, καθώς χρησιμοποιούν συνθετικό υλικό από ίνες και μέταλλο. Τα συγκεκριμένα υλικά συμβάλλουν στη μειωμένη χρήση πλαστικού, με τις τηλεοράσεις της σειράς LG OLED evo να απαιτούν μόνο το 40% του πλαστικού που χρησιμοποιείται σε τηλεοράσεις LCD ίδιων διαστάσεων. Χάρη σε αυτές τις προσπάθειες, η LG φέτος μείωσε τη χρήση πλαστικού κατά 20.000 τόνους.

    Χάρη στο συνθετικό υλικό που χρησιμοποιείται, επιλεγμένα μοντέλα της τελευταίας σειράς OLED evo είναι περίπου 20% ελαφρύτερα από μια τηλεόραση LCD του ίδιου μεγέθους οθόνης6, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά τη μεταφορά.

    Επιπλέον, το πίσω μέρος των μοντέλων LG OLED evo, των τηλεοράσεων QNED και των τηλεοράσεων NanoCell που θα κυκλοφορήσουν το 2023, περιλαμβάνει ανακυκλωμένο πλαστικό υλικό, το οποίο χρησιμοποιεί περισσότερο από το 30% του χρησιμοποιημένου πλαστικού. Χάρη σε αυτές τις προσπάθειες εκτιμάται ότι κάθε χρόνο θα οδηγούνται στην ανακύκλωση πάνω από 3.200 τόνοι πλαστικών αποβλήτων μόνο από τις τηλεοράσεις.

    Ακόμα, οι τηλεοράσεις LG OLED κατασκευάζονται με λιγότερα εξαρτήματα από τις συμβατικές τηλεοράσεις LCD. Ο μικρότερος αριθμός εξαρτημάτων που απαιτείται για κάθε προϊόν LG OLED είναι αποτέλεσμα της μοναδικής τεχνολογίας αυτοφωτιζόμενης οθόνης των τηλεοράσεων, η οποία καταργεί την ανάγκη για ξεχωριστή δομή οπίσθιου φωτισμού. Αυτό σημαίνει επίσης λιγότερους πόρους που χρησιμοποιούνται ανά μονάδα, ενώ μειώνεται σημαντικά ο όγκος των πλαστικών και ηλεκτρονικών που θα πρέπει να διαχειριστούν οι μονάδες επεξεργασίας μετά το τέλος ζωής των συσκευών.

    «Η σειρά LG OLED evo έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει ότι οι θεατές μπορούν να απολαμβάνουν καθηλωτικές εμπειρίες θέασης, μειώνοντας ταυτόχρονα τις επιπτώσεις σε όλα τα στάδια του προϊόντος για ένα πιο πράσινο και υγιές περιβάλλον», δήλωσε ο Baik Sun-pil, επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης προϊόντων της LG Home Entertainment Company. «Η LG θα συνεχίσει να επιδιώκει ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών ESG και υπεύθυνων πρακτικών, ως σταθερός ηγέτης της αγοράς τηλεοράσεων OLED».

    Από το αρχικό της λανσάρισμα το 2013, η LG OLED ανεβάζει συνεχώς τον πήχη της βιομηχανίας, παρουσιάζοντας πρωτοποριακές τεχνολογίες οθόνης όπως η OLED evo και καινοτόμες μορφές, όπως η πρώτη rollable τηλεόραση στον κόσμο, η LG SIGNATURE OLED R, καθώς και η εύκαμπτη LG OLED Flex. Τη φετινή χρονιά, που είναι η 10η επέτειος της LG OLED, θα δούμε αρκετές νέες προσθήκες στην ποικιλόμορφη σειρά τηλεοράσεων αυτοφωτισμού της LG, με κορυφαία τα εκπληκτικά μοντέλα της σειράς 2023 OLED evo. Οι τηλεοράσεις της σειράς LG OLED evo είναι προς το παρόν διαθέσιμες σε 125 χώρες παγκοσμίως.

    Η LG περιλαμβάνεται στον Παγκόσμιο Δείκτη Βιωσιμότητας του Dow Jones (DJSI World) για 11 συνεχόμενα έτη και έχει λάβει τον βαθμό “Comprehensive A” από την ανακοίνωση αξιολόγησης και βαθμολόγησης ESG του Korea ESG Standards Institute (KCGS) για 2 συνεχόμενα έτη.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles