19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Μόλις 4,5 εκατ. πωλήσεις Lumia phones από τη Microsoft το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο!

    Η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Microsoft αυτό το τρίμηνο μπορεί να έκρυβε καλά νέα για κατηγορίες όπως τα Surface tablets, το cloud ή το gaming, δεν είχε όμως τις ίδιες καλές ειδήσεις και για τα Windows Phone. Παρά το λανσάρισμα των νέων ναυαρχίδων της σειράς Lumia με Windows 10 (Microsoft Lumia 950 και 950XL) οι πωλήσεις των Windows Phone έπεσαν κατά 49% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    Lumia_950

    Η Microsoft κατάφερε να πουλήσει μόλις 4,5 εκατομμύρια Lumia phones από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο, κάτι που σημαίνει 57% πτώση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, που είχε πουλήσει 10,5 εκατ. συσκευές. Αν σκεφτεί κανείς ότι η Apple πούλησε 74,8 εκατομμύρια iPhone και η Samsung 81,3 εκατομμύρια smartphones την ίδια χρονική περίοδο αντιλαμβάνεται εύκολα ότι τα νούμερα δεν είναι καθόλου καλά…

    Οι φήμες ότι η εταιρεία ετοιμάζει ένα Surface Phone ακούγονται με ενδιαφέρον, σίγουρα όμως πριν δούμε κάτι  στην αγορά δεν μπορούμε να θεωρήσουμε την εξέλιξη καλή για την εταιρεία. Όσον αφορά τα Windows 10m σίγουρα έχει ενδιαφέρον το να δούμε τη δυνατότητα Continuum στην πράξη, αν και δεν ξέρουμε αν… αρκεί για να φέρει αγοραστές για την αμερικανική εταιρεία.

    Και μπορεί οι πωλήσεις των Windows Phone να ήταν απογοητευτικές, σε άλλες κατηγορίες ωστόσο η Microsoft τα πηγαίνει καλύτερα: 29% άνοδο είχαν οι πωλήσεις των Surface, στον τομέα του cloud η ανάπτυξη του Azure έφτασε το 149% (συνολικά η ανάπτυξη του Intelligent Cloud division έφτασε το 5%), ενώ στον κλάδο του gaming η άνοδος έφτασε το 30%.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles