18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    OLED EX: Νέα τεχνολογία από την LG εμπλουτίζει την φωτεινότητα έως και 30% περισσότερο!

    Η LG συγκαταλέγεται ανάμεσα στις παραδοσιακές δυνάμεις τόσο στην προώθηση όσο και στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας OLED. Για αυτό και ο κορεατικός γίγαντας «επενδύει» διαρκώς στη βελτίωση των panels που φιλοξενούνται στις smart TV. Πρόσφατα, η LG ανακοίνωσε το επόμενο εξελικτικό βήμα στην ανάπτυξη των OLED panels, παρουσιάζοντας την τεχνολογία OLED EX.

    Όπως ανέφεραν οι «ειδικοί» της LG, η συγκεκριμένη τεχνολογία πρόκειται να “διορθώσει” την αχίλλειο πτέρνα των συμβατικών OLED displays έναντι των Mini LED που αφορά στα πιο χαμηλά επίπεδα φωτεινότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα συμβατικό OLED display μπορεί να παράγει peak brightness στα 500 με 600 nits, ενώ τα Mini LED displays πολλαπλασιάζουν το συγκεκριμένο νούμερο στα 2.000 nits και άνω! Η κορεατική εταιρεία για να καταστήσει τα OLED sets πιο φωτεινά με την χρήση της τεχνολογίας OLED EX χρησιμοποιεί μια εξελιγμένη τεχνική κατά την οποία ενδυναμώνονται οι δίοδοι του φωτός, προσφέροντας υψηλότερη λειτουργία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πέραν της βελτιωμένης φωτεινότητας, η τεχνολογία OLED EX συμβάλλει και στην καλύτερη και πιο ρεαλιστική παρουσίαση της παλέτας των χρωμάτων. Κάνοντας χρήση εξελιγμένων αλγορίθμων μπορεί να ελέγξει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την ενέργεια που χρειάζεται το panel για να απεικονίσει τη χρωματική παλέτα.

    Η LG δεν ανέφερε το πότε ακριβώς θα δούμε τη συγκεκριμένη τεχνολογία για εμπορική χρήση, παρόλα αυτά τόνισε ότι οι πωλήσεις των OLED μοντέλων της γνώρισαν μια αύξηση της τάξης του 70% μέσα στο 2021, ύστερα από μια μείωση της τάξης του 12% που σημειώθηκε στην αγορά τηλεοράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles