20.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Όλες οι AI λειτουργίες που θα δούμε στο Google Pixel 9

    Η επόμενη “ναυαρχίδα” της Google, το Pixel 9, βρίσκεται προ των πυλών και αναμένεται να φτάσει με αρκετές λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης. Η ΑΙ έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της στον κλάδο και το τελευταίο διάστημα κάθε μεγάλη εταιρεία προσπαθεί να δημιουργήσει το δικό της σύστημα. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί η Samsung και το Galaxy AI. Έχουμε διαβάσει αρκετά δημοσιεύματα για τις προσθήκες που θα δούμε από τη Google στα επερχόμενα Pixel 9 και Pixel 9 Pro, που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη. Ας δούμε, στη συνέχεια, τα AI Features που αναμένονται στη σειρά Pixel 9.

    Gemini AI Pro

    Προφανής προσθήκη στη σειρά είναι το Gemini. Η Google μετέτρεψε το μεγάλο γλωσσικό μοντέλο της Bard σε Gemini πριν από μερικούς μήνες, και με αυτήν τη μετάβαση έρχεται μια άλλη μεταμόρφωση. Το Gemini χωρίζεται σε Gemini Ultra, Gemini Pro και Gemini Nano. Η Google έχει ήδη δηλώσει ότι σκοπεύει να φέρει το Gemini Nano στη σειρά Pixel 8 με ένα Feature Drop (Android 14 QPR3 τον Ιούνιο) και μπορούμε να περιμένουμε να δούμε την τεχνητή νοημοσύνη να φτάνει και στη σειρά Pixel 9.

    Google Pixie AI Assistant

    Το επόμενο feature  που αναμένεται στα νέα Pixels είναι o “έξυπνος”, AI-driven βοηθός με το όνομα Pixie. Αυτή η μικρή “νεράιδα” θα χρησιμοποιεί το Gemini AI LLM και θα είναι σε θέση να εκτελεί πολύπλοκες εργασίες. Η Pixie θα μπορεί επίσης να λειτουργεί σε συνδυασμό με άλλες υπηρεσίες της Google, όπως οι Χάρτες, το Gmail, το Ημερολόγιο κλπ. Τελικά, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία ως μια εξατομικευμένη έκδοση του Google Assistant ή Assistant with Bard.

    Circle, Scribble, Highlight to Search

    Αυτή η λειτουργία που τροφοδοτείται από την τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη διαθέσιμη στη σειρά Pixel 8 και αναμένεται να μεταφερθεί στο Pixel 9 με μερικές βελτιώσεις. Αυτήν τη στιγμή, οι χρήστες των συσκευών μπορούν να χρησιμοποιούν το Google Lens για να αναζητήσουν ένα αντικείμενο σε μια εικόνα, επιλέγοντάς το με διάφορους τρόπους.

    Smart Reply (G)board

    Η Google ήδη εισήγαγε το χαρακτηριστικό Smart Reply στο Gboard, αλλά στο Pixel 9, θα μπορούσαμε να το δούμε περισσότερα. Με τη βοήθεια της Pixie, ο χρήστης θα μπορούσε απλώς να ζητήσει από το βοηθό να αρνηθεί ευγενικά μια πρόσκληση μέσω email, μηνύματος ή ακόμη και φωνητικής κλήσης.

    Φανταστείτε αυτό. Λαμβάνετε ένα νέο email. H Pixie σας ενημερώνει και στη συνέχεια το διαβάζει δυνατά για εσάς (όταν το ζητήσετε). Στη συνέχεια, απλά λέτε, “Pixie, αρνηθείτε ευγενικά την πρόσκληση για δείπνο, στέλνοντας ένα μήνυμα στον Mark.”

    Camera AI features 

    Τα Google Pixel είναι γνωστά για τη “μαγεία” της τεχνητής νοημοσύνης στην κάμερας τους. Τώρα, έχουμε λειτουργίες όπως το Magic Eraser, το Photo Unblur, το Night Sight και πολλά άλλα εργαλεία ΑΙ που βοηθούν το χρήστη να τραβήξεθι την τέλεια φωτογραφία ή βίντεο.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles