21.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Ολική… μεταμόρφωση για τα videos στο Facebook

    Ο ενθουσιασμός γύρω από το Facebook Live μπορεί να αποτελεί παρελθόν, όμως η Meta εξακολουθεί να προσπαθεί να κάνει την πλατφόρμα πιο φιλική προς τα videos. Η εταιρεία ανακοίνωσε έναν νέο video player για ομοιόμορφη προβολή Reels, μεγαλύτερης διάρκειας περιεχόμενο και Live video στην εφαρμογή του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

    Η μεγαλύτερη ίσως αλλαγή είναι ότι όλα τα videos του Facebook θα εμφανίζονται τώρα σε πλήρη οθόνη – ακόμα και αυτά που είναι οριζόντια. Θα παίζουν αυτόματα κατακόρυφα, αλλά τώρα οι χρήστες μπορούν να γυρίσουν τη συσκευή τους κατά μήκος για να παρακολουθήσουν το περιεχόμενο οριζόντιας κατεύθυνσης σε ολόκληρη την οθόνη.

    Όπως πολλά videos στο TikTok, το Facebook θα προσφέρει τώρα ένα slider στο κάτω μέρος της οθόνης, που επιτρέπει γρήγορη μετακίνηση από το video. Η ενημέρωση φέρνει επίσης μερικές λειτουργίες όπως αυτές που προσφέρει το Netflix στην εφαρμογή του, όπως η δυνατότητα να προχωρήσει κάποιος το video ή να πάει πίσω κατά 10 δευτερόλεπτα. Η Meta υποστηρίζει ότι τώρα θα λαμβάνετε “πιο σχετικές προτάσεις”, ενώ θα αυξήσει επίσης τον αριθμό των Reels που εμφανίζονται στο Facebook.

    Ο video player κυκλοφορεί ήδη στους χρήστες Android και iOS στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, με τα νέα controls να κυκλοφορούν στις επόμενες εβδομάδες. Ολόκληρη ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως μέσα στους επόμενους μήνες.

    Αυτή η κίνηση θα επιτρέψει στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης της Meta να ανταγωνιστεί περαιτέρω το αντίπαλο TikTok, καθώς το τελευταίο επιτρέπει ήδη στους χρήστες κάποιες από τις παραπάνω δυνατότητες. Το TikTok, το Facebook και το Instagram φαίνεται να έχουν παγιδευτεί σε κάποιο είδος μίμησης το τελευταίο διάστημα, με τη μία εφαρμογή να υιοθετεί τακτικά χαρακτηριστικά που αποκαλύφθηκαν αρχικά από την άλλη.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles