15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ολοένα και λιγότερη υποστήριξη έχει το ACTA στην Ευρώπη


    Η υποστήριξη της συμφωνίας ACTA, που υπεγράφη από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 26 Ιανουαρίου, φθίνει ολοένα και περισσότερο καθώς, μετά την Γερμανία και την Πολωνία, ήρθε η σειρά της Βουλγαρίας και της Ολλανδίας να αρνηθούν να επικυρώσουν την συμφωνία.
    Η Βουλγαρία δεν θα επικυρώσει την συμφωνία ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) υπό τον φόβο ότι θα περιορίσει την ελευθερία στο downloading ταινιών και μουσικής δωρεάν και θα προωθήσει την παρακολούθηση του διαδικτύου, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της χώρας Traich Traikov.
    Το περασμένο Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, περισσότεροι από 4000 άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν στους δρόμους της Σόφιας κατά την διάρκεια των πανευρωπαϊκών διαμαρτυριών εναντίων της συμφωνίας, ζητώντας από το κοινοβούλιό τους να μην επικυρώσει την υπογραφή της συμφωνίας.
    «Θα καταθέσω πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο να σταματήσει την διαδικασία υπογραφής της συμφωνίας από τη Βουλγαρία» είπε ο Traikov.H συμφωνία αποσκοπεί στον περιορισμό της πειρατείας, τόσο φυσικών προϊόντων, όσο και online. Αλλά για την καταπολέμηση της online πειρατείας, έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών καθώς είναι μία κατάφορη προσπάθεια αστυνόμευσης του διαδικτύου, πράγμα που συνδέεται, ειδικά στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης με τα παλαιότερα κομμουνιστικά καθεστώτα, απ’ τα οποία οι κάτοικοι έχουν πολύ έντονες μνήμες.

    Πηγή: Guardian

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles