21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ολοκληρώθηκε επίσημα η εξαγορά της MTN Κύπρου από την Monaco Telecom

    Ολοκληρώθηκε η πώληση της στην Monaco Telecom, αποκλειστικού τηλεπικοινωνιακού παρόχου του Πριγκιπάτου του Μονακό και μέλους της NJJ Holding.

    Όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση της ΜΤΝ, το τίμημα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ανήλθε σε 260 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες και πλέον, η MTN Κύπρου αποτελεί μέλος μιας νέας και δυναμικής ευρωπαϊκής οικογένειας τηλεπικοινωνιών.

    Στον απόηχο της συμφωνίας, ο κος Martin Peronnet, Διευθύνων Σύμβουλος της Monaco Telecom, σχολίασε: «Η συγκεκριμένη εξαγορά αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας. Είναι προϊόν προετοιμασίας που έγινε με πάθος και αφοσίωση. Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την έναρξη των εργασιών στην Κύπρο με στόχο να προσφέρουμε καινοτόμες και ποιοτικές τηλεπικοινωνιακές λύσεις».

    Υπενθυμίζεται ότι η ΜΤΝ Κύπρου ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα τον Ιούλιο του 2004, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη άδεια κινητής τηλεφωνίας στη χώρα σε σχετική δημοπρασία και σύντομα έγινε ένας από τους κορυφαίους παρόχους στην Κύπρο.

    Αξίζει να αναφερθεί πως, όντας ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους παρόχους στην Κυπριακή αγορά, η MTN Κύπρου σημείωνε κατά τα τελευταία χρόνια διαρκή αύξηση της πελατειακής της βάσης. Τα τελευταία πέντε χρόνια, δε, η εταιρεία αύξησε το μερίδιο αγοράς της κατά 7%, ενώ ο κύκλος εργασιών της για το 2017, ανήλθε σε 123 εκατ. ευρώ.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η αντίδραση της κυπριακής αγοράς τηλεπικοινωνιών στο άκουσμα της ολοκλήρωσης της εν λόγω συμφωνίας, καθώς δεν είναι απίθανο να ταράξει τις ισορροπίες και να πυροδοτήσει ντόμινο εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles