19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία το συνέδριο Course on Cybersecurity Organisational and Defensive Capabilities

    Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία το συνέδριο Course on Cybersecurity Organisational and Defensive Capabilities, το οποίο διεξήχθη διαδικτυακά από την ΑΨΑ/Εθνικό CSIRT-CY σε συνεργασία με το European Security and Defence College (ESDC).

    Η έναρξη του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε με σύντομες ομιλίες από τον Επίτροπο Επικοινωνιών κ. Γιώργο Μιχαηλίδη, τον Δρ. Μάριο Θωμά από το ESDC, και τον Καθηγητή Σταύρο Σταύρου του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και Πρόεδρο του EAB.Cyber.

    Οι 150 συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις σε θέματα κυβερνοασφάλειας:

    1η Μέρα

    Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με παρουσίαση με θέμα Fundamentals of Forensics: Ethical and Legal Issues, διεξήχθη από τον κ. Νίκο Δούκα, καθηγητή στον τομέα Μαθηματικών και Επιστημών Μηχανικού της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Η παρουσίαση περιελάμβανε και πρακτικό μέρος με ασκήσεις στην ανάλυση συστήματος αρχείων και ανάλυση μητρώου για λειτουργικά Windows και Linux.

    Η δεύτερη παρουσίαση, με τίτλο Cyber Security, Attacks, Intruders Methodology and Countermeasures, διεξήχθη από τον Δρ. Νίκο Μπάρδη, καθηγητή στον τομέα Μαθηματικών και  Επιστημών Μηχανικού της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Η παρουσίαση περιελάμβανε πρακτικό μέρος σχετικά με εφαρμογές επιθέσεων για σκοπούς δοκιμών διείσδυσης.

    2η Μέρα

    Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου συνεχίστηκε με δύο παρουσιάσεις. Η πρώτη παρουσίαση είχε ως θέμα Fundamentals of Smartphone Forensics και διεξήχθη από τον Δρ. Νίκο Μπάρδη. Το πρακτικό μέρος της παρουσίασης αφορούσε την απόκτηση πρόσβασης και την άντληση δεδομένων από κινητό τηλέφωνο με λειτουργικό Android.

    Η παρουσίαση που ακολούθησε με τίτλο A Brief Introduction to Information Security Risk Management, διεξήχθη από τον κ. Κώστα Ευθυμίου, λειτουργό στην Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας. Το πρακτικό μέρος περιελάμβανε ασκήσεις εντοπισμού και ανάλυσης ρίσκου.

    3η Μέρα

    Η τρίτη μέρα του συνεδρίου είχε διάρκεια τέσσερις ώρες, κατά τις οποίες παρουσιάστηκε από τον κ. Χρίστο Παχουλίδη, αναλυτή στο Εθνικό  CSIRT-CY, η παρουσίαση με τίτλο Assembly Language for x86 Processors. Στη συνέχεια ακολούθησαν τεχνικές ανάλυσης κακόβουλου λογισμικού μέσω reverse engineering.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles