19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ολοκληρώθηκε το 13o Συνέδριο InfoCom Cyprus 2022: Η Κύπρος βρίσκει τον ψηφιακό της βηματισμό

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου InfoCom Cyprus 2022 (www.infocomcy.com), που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης Κύπρου, στη Λευκωσία, με κεντρικό τίτλο «DigitALL Cyprus: Digital Transformation Everywhere. Μια πλειάδα ειδικών από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής που συνέθεσαν το πρόγραμμα του Συνεδρίου, παρουσίασαν στο κυπριακό κοινό και τις επιχειρήσεις, τις εξελίξεις στις ψηφιακές τεχνολογίες και τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζουν στην ψηφιοποίηση των χωρών.

    Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Κυριάκος Κόκκινος σε παρέμβαση του στο Συνέδριο που έγινε διαδικτυακά, καθώς βρισκόταν σε υπηρεσιακό ταξίδι όπου και συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Τηλεπικοινωνιών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκαν στις 6 Δεκεμβρίου 2022, στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι το Συμβούλιο υιοθέτησε τις γενικές προσεγγίσεις σχετικά με δύο νέους βασικούς νομοθετικούς φακέλους που αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΕΕ και πως το 2023 θα είναι έτος Ψηφιακών Δεξιοτήτων Ε.Ε.

    Ο Υφυπουργός ευχαρίστησε παράλληλα όλο το οικοσύστημα της Κύπρου για την στενή, ουσιαστική και αποδοτική συνεργασία, στην προώθηση της μετάβασης σε μία σύγχρονη ψηφιακή οικονομία και κοινωνία, ώστε να μπορούν όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να απολαμβάνουν τα οφέλη της τεχνολογίας. 

    Στο επίκεντρο του φετινού InfoCom Cyprus 2022 που αποτέλεσε σημαντικό μέρος ενός διήμερου τεχνολογικού Event που διεξήχθη το διήμερο 7 και 8 Δεκεμβρίου (Infocom Cyprus – Security Project Cyprus και Infocom Security Cyprus) αντίστοιχα στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης Κύπρου, τέθηκαν επίσης η ανάγκη επέκτασης των δικτύων 5G και οπτικών ινών, το καίριο ζήτημα της κυβερνοασφάλειας και ο ψηφιακός  μετασχηματισμός.

    Κεντρικός ομιλητής του InfoCom Cyprus 2022 ήταν ο CEO της OOKLA κ. Doug Suttles, ο οποίος αναφέρθηκε στις ταχύτητες τόσο των δικτύων Οπτικών Ινών όσο και σε αυτές των δικτύων 5G.

    Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η συζήτηση στο round table που πραγματοποιήθηκε στο φετινό InfoCom Cyprus 2022 στην οποία συμμετείχαν ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, CEO, Hellas Sat, ο Γιάννης Μερτζάνης, CEO, Space Hellas, ο Δημήτρης Δάφνης, CEO της CBS και ο Λευτέρης Κανέλλος, Founding Partner – Director, SDC, με θέμα τις θετικές επιπτώσεις της τεχνολογίας στην Οικονομία, και πως επιδρά ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός στο ΑΕΠ.

    Τέλος, στο πλαίσιο του 13ου InfoCom Cyprus 2022, απονεμήθηκαν τα InfoCom CY Awards 2022, που έχουν σκοπό την επιβράβευση πρωτοπόρων εταιρειών, υπηρεσιών, προϊόντων αλλά και προσώπων της αγοράς, που με την δημιουργικότητα και το πάθος τους έχουν συμβάλλει στη ανάπτυξη της Κυπριακής αγοράς και την εξέλιξη της τεχνολογίας.

    Τα InfoCom CY Awards 2022 απονεμήθηκαν ως ακολούθως: 

    CEO of the Year: στον κ. Χριστόδουλο Πρωτοπαπά

    Company of the Year: στην εταιρεία Logicom

    Business Excellence: στην εταιρεία Cosmos Business Systems

    Business Growth: στην εταιρεία SYSTECOM

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles