21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Olympic Destroyer, ο «virus-καταστροφέας» που χτύπησε τους χειμερινούς Ολυμπιακούς της Pyeongchang!

    Οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις αποτελούν παραδοσιακά «στόχους» για τους hackers, οι οποίοι συνηθίζουν να εξαπολύουν μεγάλες κυβερνοεπιθέσεις, στοχοποιώντας τους servers και τις τεχνολογικές υποδομές της εκάστοτε αθλητικής διοργάνωσης. Από μία τέτοιου είδους επίθεση δεν την «γλίτωσαν» και οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί που διεξάγονται τις τελευταίες μέρες στην Pyeongchang της Κορέας, καθώς όπως ανακοίνωσαν επίσημα οι διοργανωτές, hackers πραγματοποίησαν συντονισμένες επιθέσεις στη διάρκεια της τελετής έναρξης των αγώνων.

    Peyonchang 2018 games 2Αν και (για ευνόητους λόγους) δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα παραπάνω στοιχεία που να αφορούν στο συγκεκριμένο συμβάν (παρά μόνο ότι η συγκεκριμένη επίθεση επηρέασε το Internet και τις τηλεοπτικές υπηρεσίες), παρόλα αυτά αρκετές αμερικάνικες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του cyber security αποκάλυψαν ότι o ιός που χρησιμοποιήθηκε για τις προαναφερθείσες επιθέσεις ήταν ο “Olympic Destroyer”. Ο εν λόγω virus αν και προκάλεσε προβλήματα, ωστόσο οι διοργανωτές κατάφεραν να τα αντιμετωπίσουν μέσα σε 48 ώρες. Σύμφωνα με report του Reuters, οι εταιρείες που ανέλυσαν τον «μολυσμένο» κώδικα που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση, διαπίστωσαν ότι είναι σχεδιασμένος για να σβήνει σημαντικά αρχεία του συστήματος, καθιστώντας το PC που μολύνει σχεδόν… άχρηστο. H συγκεκριμένη επίθεση με τον Olympic Destroyer virus είχε ως αποτέλεσμα να πέσει το official website των Αγώνων, εμποδίζοντας αρκετό κόσμο από το να τυπώσει τα εισιτήρια του, ενώ και οι δημοσιογράφοι που χρησιμοποιούσαν τις Wi-Fi υπηρεσίες μάλλον… δεινοπάθησαν. Σε αυτή τη φάση, η διοργανώτρια αρχή δεν γνωρίζει ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από την επίθεση με τον Olympic Destroyer (και μάλλον πολύ δύσκολα θα μάθουμε).     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles