13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Όμιλος Olympia: Αναβάθμιση της πιστοληπτικής του ικανότητας σε ΑΑ

    Η διαβάθμιση ΑΑ μετά από την αξιολόγηση της πιστοληπτικής του ικανότητας από την εταιρεία ICAP A.E αποδόθηκε στον Όμιλο Olympia. Με βάση τη απόδοση του ICAP A.E Credit Rating η αναβάθμιση του Ομίλου τον κατατάσσει σε ζώνη χαμηλού πιστωτικού κινδύνου.

    Η διαβάθμιση του Ομίλου σε ΑΑ βασίζεται, μεταξύ άλλων, στην πολύχρονη εμπειρία της Διοικητικής Ομάδας, στην εξωστρέφειά του, στη διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου σε πέντε κλάδους και στη συνεχή αύξηση της συνεισφοράς του κλάδου αποθήκευσης ενέργειας. Επιπλέον, ανάμεσα στους σημαντικούς παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή τη διαβάθμιση είναι η δυνατότητα των εταιρειών του Ομίλου να αντλούν χρηματοδότηση εν μέσω δύσκολης συγκυρίας προκειμένου να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, η διαμόρφωση αρνητικού καθαρού δανεισμού και αρνητικών καθαρών υποχρεώσεων σε συνδυασμό με την υψηλή ταμειακή ρευστότητα, αλλά και η διατήρηση ικανοποιητικής αναλογίας ξένων/ιδίων κεφαλαίων και μόχλευσης κατά την τελευταία τριετία. Παράλληλα, σημειώθηκε υψηλή κάλυψη χρηματοοικονομικών δαπανών από EBITDA, σε συνδυασμό με την ικανοποιητική τιμή καθαρού δανεισμού και υποχρεώσεων.

    Σημειώνεται ότι η διαβάθμιση ΑΑ απεικονίζει τη δυνατότητα των εταιρειών να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ακόμα και υπό δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και επομένως η πιστοληπτική τους ικανότητα παραμένει σταθερά υψηλή. Οι επιχειρήσεις µε διαβάθμιση ΑΑ χαρακτηρίζονται από τα πολύ σημαντικά οικονομικά μεγέθη τους, την ανοδική πορεία και τη σημαντική θέση τους στην αγορά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles