20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    On The Road: Η προσαρμογή του μυθικού βιβλίου του Jack Kerouac

    Που να το φανταζόταν ο Jack Kerouac όταν «στέγνωνε» την ψυχή του πάνω από το πλέον πιο αποκαλυπτικό του κείμενο πως κάποια μέρα αυτό θα καδράρονταν για τις ανάγκες μίας ταινίας όπου πρωταγωνιστεί η παντελώς ανέκφραστη Kristen Stewart. Μιλάμε φυσικά για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου που έγραψε ο Kerouac το 1951, αυτό που σημάδεψε τη ζωή εκατομμυρίων στον κόσμο, είτε γνώριζαν τι σημαίνει «Beat Generation», είτε όχι.

    on-the-roadsam-riley-garrett-hedlund-600x397

    O πολυβραβευμένος βραζιλιάνος σκηνοθέτης Walter Salles (“Ημερολόγια Μοτοσικλέτας”) αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να περάσει στην οθόνη ένα “αθάνατο” κείμενο, ένα έργο που ολοκλήρωσε σε τρεις μόλις εβδομάδες, γράφοντας ακατάπαυστα όχι σε φύλλα αλλά σε ένα και μοναδικό ρολό χαρτιού μήκους 37 σχεδόν μέτρων, σαν να έγραφε γράμμα σ’ ένα φίλο και με ένα ύφος που αντικατοπτρίζει το ρευστό αυτοσχεδιασμό της τζαζ. Η ιστορία διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 40’ στην Αμερική, όπου ο Σαλ Πάρανταϊς, ένας 24χρονος συγγραφέας, γνωρίζει τον Νταν Μοριάρτι, έναν 20χρονο πρώην φυλακισμένο με ευέλικτη ηθική, και την όμορφη σύζυγό του, Μέριλου. Οι τρεις τους αδιαφορούν για τα στερεότυπα και τα ταμπού της εποχής,  περνώντας τις νύχτες τους γεμάτες αλκοόλ και κάνοντας όνειρα για έναν άλλο κόσμο, ενώ μπροστά τους ανοίγεται ένα συναρπαστικό ταξίδι στους ατέλειωτους αυτοκινητόδρομους των ΗΠΑ.  Ένα νοσταλγικό ταξίδι, στην εποχή της αθωότητας και των ιδανικών ξεκινάει.
    Όλες μας οι ελπίδες στηρίζονται στα… υπόλοιπα μέλη του άκρως εντυπωσιακού καστ, βλέπε Sam Riley, Garret Hedlund, Amy Adams, Kirsten Dunst, Viggo Mortensen. Η ταινία βγαίνει στους κινηματογράφους στις 25 Ιουλίου από την Odeon.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles