15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Onda V919. Ένα κλώνος του iPad Air 2 με dual-boot δυνατότητες!

    Με την πρώτη ματιά το Onda V919 3G tablet θυμίζει εμφανισιακά το iPad Air 2 της Apple και η αλήθεια είναι πως το design του είναι σχεδόν ολόιδιο. Ωστόσο, η συσκευή της κινεζικής Onda είναι στην πραγματικότητα ένα dual-boot tablet, το οποίο επιτρέπει τη συνύπαρξη του λειτουργικού Windows 8.1 και του Android KitKat 4.4, με τον χρήστη να μπορεί να εναλλάσσει τα δύο λειτουργικά on-the-fly με το πάτημα ενός κουμπιού.

    Onda_V919_Dual_Boot_01

    Το ενδιαφέρον αυτό 3G tablet ξεχωρίζει για την unibody κατασκευή από αλουμίνιο και δανείζεται αρκετά χαρακτηριστικά από παλαιότερα μοντέλα της Asus με παρόμοια φιλοσοφία, ενώ επιπλέον στηρίζεται σε έναν 64-bit τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Bay Trail, ο οποίος τρέχει στα 2.16GHz και συνοδεύεται από 2GB μνήμης RAM. Επίσης, η πρόταση της Onda διαθέτει display στις 9.7 ίντσες με ανάλυση στα 2048×1536, ενώ φυσικά διαθέτει κάμερες στο μπροστινό τμήμα του (2MP) και στο πίσω (κύριο αισθητήρα στα 5MP). Όσον αφορά τον onboard αποθηκευτικό χώρο που παρέχεται στο χρήστη, αυτός ανέρχεται στα 64GB και αναμφίβολα φέροντας δύο λειτουργικά, ο εσωτερικός χώρος που απομένει μπορεί να μην φαίνεται αρκετός στους περισσότερους χρήστες. Ωστόσο, το πρόβλημα αυτό λύνεται εύκολα από τη στιγμή που το Onda V919 δύναται να δεχθεί κάρτες microSD που φτάνουν έως και τα 128GB. onda_v919_3g_2

    Με αρκετές εκπλήξεις και μπόλικες δυνατότητες, το μοντέλο της Onda κοστίζει λίγο λιγότερο από 200$ και σίγουρα μπορεί να μην φτάνει τα υψηλά ποιότικα στάνταρ του iPad Air 2 και να το θυμίζει μόνο στην εμφάνιση, ωστόσο μόνο και μόνο το ότι προσφέρει δύο λειτουργικά στον χρήστη, αυτό αποτελεί έναν πολύ ισχυρό λόγο για να το αποκτήσει κανείς.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles