19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ετοιμάζεται ο φορτιστής που θα τροφοδοτεί όλα (σχεδόν) τα laptops της αγοράς

    Ωραίο δεν ακούγεται να μπορείς να χρησιμοποιείς κοινό φορτιστή σε όλα τα laptops, χωρίς να χρειάζεσαι ούτε καν αντάπτορα;

    Μία ομάδα που ασχολείται με τα διεθνή πρότυπα διαφόρων gadgets και συσκευών φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τα διαφορετικά καλώδια φόρτισης που υπάρχουν για φορητούς υπολογιστές με έναν και μόνο -ενιαίου τύπου- φορτιστή, ο οποίος θα μπορούσε, θεωρητικά, να τροφοδοτεί κάθε laptop της αγοράς.

    one-charger-to-power-all-laptops

    Μπορεί στα κινητά, με εξαίρεση την Apple, οι υπόλοιπες κατασκευάστριες να ακολουθούν το ενιαίο πρότυπο της micro-USB σύνδεσης, δε συμβαίνει το ίδιο, ωστόσο, με τους κατασκευαστές των laptops. Είναι η πρώτη φορά, λοιπόν, που γίνεται μία σχετική προσπάθεια, την πρωτοβουλία για την οποία έχει αναλάβει η IEC (International Electrotechnical Commission), με την ανακοίνωση της πρώτης στον κόσμο τεχνικής προδιαγραφής για έναν εξωτερικό φορτιστή που θα μπορεί να τροφοδοτεί ένα ευρύ φάσμα από notebook computers.

    Η IEC πιστεύει ότι το νέο πρότυπο θα βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας των ηλεκτρονικών αποβλήτων, ενώ θα διευκολύνει ιδιαίτερα φυσικά και τους καταναλωτές. Αν και, όπως αντιλαμβάνεστε, και σε αυτή την περίπτωση, η Apple σίγουρα θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους δικούς της φορτιστές, θεωρείται πολύ πιθανό το νέο πρότυπο να “υιοθετηθεί” από άλλους κατασκευαστές φορητών υπολογιστών, όπως η HP, η Lenovo, η Dell ή η Acer.

    Έπειτα, το επόμενο βήμα, που μάλλον ωστόσο θα αργήσει αρκετά, θα είναι η προσπάθεια δημιουργίας ενός φορτιστή που θα μπορεί να τροφοδοτεί μία σειρά από διαφορετικές συσκευές (smartphones, laptops κ.ά). Αυτό κι αν θα ήταν κάτι εξαιρετικά χρήσιμο σε όλους μας…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles