21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    OnePlus 5: Επίσημο με Snapdragon 835 SoC, σύστημα διπλής κάμερας και σε έκδοση με 8GB RAM

    Η μέρα της επίσημης ανακοίνωσης του OnePlus 5, μετά από πολλές φήμες και πληροφορίες που προηγήθηκαν, επιτέλους ήρθε. Το νέο κορυφαίο μοντέλο της κινεζικής εταιρείας παρουσιάστηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο και έχουμε γι’ αυτό όλες τις λεπτομέρειες.

    oneplus-5-front-back

    Ξεκινώντας από τη σχεδίαση της συσκευής, χαρακτηριστική είναι η ομοιότητά της με το iPhone 7 Plus. Διαθέτει σύστημα διπλής κάμερας, με λειτουργία portrait mode, κάτι που ήδη βρίσκουμε και στις προτάσεις της Apple. Έρχεται με σασί αλουμινίου, ενώ παρούσες είναι και οι γνωστές γραμμές της κεραίας που χρησιμοποιούνται για να περνάει το σήμα, όπως και στο iPhone.

    Ουσιαστικά, πάντως, πρόκειται για ένα κορυφαίο Android smartphone, από τα πιο “δυνατά” μοντέλα της αγοράς που ενσωματώνει Snapdragon 835 SoC, ενώ θα διατίθεται και σε έκδοση με 8GB RAM.

    Πρόκειται για το πιο ακριβό smartphone μέχρι στιγμής της OnePlus, καθώς η τιμή του ξεκινά 40 δολάρια πιο ψηλά από εκείνη του OnePlus 3T. Πάμε όμως να δούμε ένα ένα τα χαρακτηριστικά του και τι νέο προσφέρει η OnePlus στη συγκεκριμένη πρόταση.

    Το σύστημα διπλής κάμερας

    oneplus-5-

    Ένα από τα πιο αξιοπρόσεκτα χαρακτηριστικά του OnePlus 5 είναι το σύστημα διπλής κάμερας. Είναι στην ουσία, η υπογραφή της OnePlus, είναι το βούτυρο και το ψωμί της, είναι το χαρακτηριστικό που εξελίχθηκε περισσότερο. Οι ίδιοι οι σχεδιαστές παραδέχονται ότι οι κάμερες του OnePlus 3 και του OnePlus 3T ήταν αρκετά καλές, αλλά όχι τέλειες, ενώ με αυτές του OnePlus 5, ο χρήστης μπορεί να απολαύει τον ορισμό της εξαιρετικής κάμερας. Το setup, είναι παρόμοιο με αυτό του iPhone 7 Plus. Δηλαδή, έναν κύριο φακό και έναν δευτερεύων. Ο κύριος φακός είναι των 16MP της Sony και ο δευτερεύων των 20MP. Και όπως είχαμε αναφέρει, αποτελεί την υψηλότερη ανάλυση συστήματος διπλής κάμερας σε σύγχρονο smartphone.

    Καταγραφή

    Δεν τίθεται, μόνο ζήτημα ανάλυσης. Το σύστημα που επέλεξε να τοποθετήσει η OnePlus προσφέρει και τη λειτουργία Portrait, και χάρη σε έναν νέο αλγόριθμο, διασφαλίζεται ότι το υποκείμενο ορίζεται και εστιάζεται επαρκώς για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Η εταιρεία, τονίζει ότι έχει βελτιώσει την εστίαση, καθώς η συσκευή εστιάζει κατά 40% γρηγορότερα από τον προκάτοχό της.

    Μεγαλύτερη μπαταρία, καλύτερη αυτονομία

    φγηξ

    Έναν χαρακτηρισμό που δίνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στο OnePlus 5 είναι αυτός του «performance monster». Και όχι άδικα θα λέγαμε, καθώς στο εσωτερικό του συναντάμε έναν Snapdragon 835, ενώ θα καταφθάσει σε δυο εκδόσεις. Η μια με 6GB RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο και η άλλη με 8GB RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο. Σε αυτά, έρχεται να προστεθεί και η μπαταρία των 3.300 mAh, λίγο μικρότερη από εκείνη του OnePlus 3T. Ωστόσο, οι βελτιστοποιήσεις που έχουν γίνει σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή που χρησιμοποιήθηκε, υπόσχονται να προσφέρουν κατά 20% καλύτερη διάρκεια μπαταρίας σε σχέση με το OnePlus 3T.

    Επίσης, χρησιμοποιεί UFS 2.1 τύπο αποθηκευτικού χώρου, με γρηγορότερο 2-lane bandwidth, αυξάνοντας έτσι την ποιότητα της συνολικής εμπειρίας. Η συσκευή, μαθαίνει επίσης τι εφαρμογές χρησιμοποιείς πιο συχνά και στις έχει έτοιμες μόλις ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου.

    Oxygen OS και το Android 7.1.1 Nougat

    Καταγραφή

    Το Oxygen OS της OnePlus έχει βελτιωθεί ριζικά για να ανταποκριθεί στην αποστολή του smartphone. Να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις. Τρέχει απροβλημάτιστα πάνω από το Android 7.1.1 Nougat και υποστηρίζει πολλά νέα χαρακτηριστικά, όπως μια λειτουργία ανάγνωσης που φιλτράρει το μπλε φως, expanded screenshots, ένα slide-up συρτάρι εφαρμογών, auto night mode και off-screen gestures που θα σου επιτρέψουν να σχεδιάζει γράμματα για τη γρήγορη εκκίνηση των εφαρμογών. Επιπλέον, υπάρχει ένας μηχανισμός δόνησης με λιγότερο θόρυβο κατά 20%, με τρία επίπεδα έντασης και πέντε call patterns.

    Να αναφερθεί, ότι δεν έχει SD slot και έρχεται με γρηγορότερο 4G LTE, Wi-Fi, διαθέτει Bluetooth 5.0, ενώ υποστηρίζει και δυο κάρτες SIM.

    Καταγραφή

    Τιμές και διαθεσιμότητα

    Καταγραφή

    Στις 27 Ιουνίου αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το νέο OnePlus 5, ενώ θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ. στην Ευρώπη και στις Ασιατικές αγορές. Οι τιμές ξεκινούν από τα $480 για την έκδοση των 64GB / 6GB RAM και $540 για εκείνη των 128GB / 8GB RAM. Στην Ευρώπη, οι τιμές θα είναι ακόμα υψηλότερες, στα 500 και 560 ευρώ αντίστοιχα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles