20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    OnePlus: Η απάντηση που δίνει στις “κατηγορίες” συλλογής προσωπικών δεδομένων περιλαμβάνει …αλλαγή πολιτικής!

    Αρκετές συζητήσεις προκάλεσε, τις προηγούμενες ημέρες, η αποκάλυψη ότι η OnePlus συλλέγει προσωπικές πληροφορίες από τους χρήστες των smartphones της, μετά από πληροφορίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ερευνητής ασφαλείας Christopher Moore.

    Η κινεζική εταιρεία έλαβε σοβαρά τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν και δίνει τώρα τη δική της απάντηση, μέσω blog post. Σύμφωνα μ’ αυτήν, παραδέχεται ότι συλλέγει κάποιου είδους δεδομένα, το κάνει ωστόσο με ασφάλεια και χωρίς να τα μοιράζεται με τρίτους, μόνο για τη βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της, ενώ σημειώνει έναν τρόπο για να εξαιρεθούν όσοι το επιθυμούν από τη διαδικασία, αλλάζοντας ουσιαστικά την “πολιτική” συλλογής.

    oneplus-logo

    Ας διαβάσουμε την ανακοίνωση της εταιρείας αναλυτικά ακολούθως:

    Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τους χρήστες μας – και το ιδιωτικό απόρρητο των δεδομένων τους. Θέλουμε να επωφεληθούμε της ευκαιρίας για να σας ενημερώσουμε λίγο πιο αναλυτικά για τη συλλογή δεδομένων σε συσκευές OnePlus, να εξηγήσουμε τι συλλέγουμε και γιατί και να “χαρτογραφήσουμε” τις αλλαγές που θα κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες σας. Ενώ η συλλογή δεδομένων είναι μια standard πρακτική του κλάδου, συνειδητοποιούμε ότι οι χρήστες μας έχουν το δικαίωμα να κατανοήσουν πώς και γιατί γίνεται. Σας γνωστοποιούμε ότι αντιμετωπίζουμε σοβαρά το ζήτημα και θα λάβουμε προληπτικά μέτρα για να βελτιώσουμε την κατάσταση στο μέλλον.

    Οι συσκευές της OnePlus που χρησιμοποιούν το OxygenOS μεταδίδουν με ασφάλεια analytics σε δύο διαφορετικές ροές: αναλύσεις χρήσης και πληροφορίες συσκευής.

    Ο λόγος που συλλέγουμε τα αναλυτικά στοιχεία χρήσης, μέσω του προγράμματος εμπειρίας χρήστη, είναι για να κατανοήσουμε καλύτερα τη γενική “συμπεριφορά” του τηλεφώνου και να βελτιστοποιήσουμε το OxygenOS για μια καλύτερη εμπειρία χρήστη. Ανά πάσα στιγμή, οι χρήστες μπορούν να εξαιρεθούν από τη συλλογή των αναλυτικών στοιχείων χρήσης, μεταβαίνοντας στα: “Settings” -> “Advanced” -> “Join user experience program”.

    Ο λόγος για τον οποίο συλλέγουμε κάποιες πληροφορίες συσκευών είναι για να παρέχουμε καλύτερη υποστήριξη μετά την πώληση. Εάν “εξαιρεθείτε” από το πρόγραμμα εμπειρίας χρήστη, τα αναλυτικά στοιχεία χρήσης σας δε θα συνδέονται με τις πληροφορίες της συσκευής σας.

    Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι, σε καμία περίπτωση, δε μοιραστήκαμε αυτές τις πληροφορίες με τρίτους. Τα αναλυτικά στοιχεία που συζητάμε σε αυτήν την ανάρτηση, τα οποία εξετάζουμε μόνο συνολικά, συλλέγονται με σκοπό τη βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουμε.

    Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, όλα τα τηλέφωνα OnePlus που τρέχουν το OxygenOS στον οδηγό εγκατάστασης τους θα “ρωτούν” τους χρήστες εάν θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εμπειρίας χρήστη. Ο οδηγός εγκατάστασης θα δηλώνει με σαφήνεια ότι το πρόγραμμα συλλέγει αναλυτικά στοιχεία χρήσης. Επιπλέον, θα συμπεριλάβουμε μια συμφωνία παροχής υπηρεσιών που εξηγεί περαιτέρω τη συλλογή αναλυτικών στοιχείων. Θα θέλαμε επίσης να μοιραστούμε μαζί σας ότι δε θα συλλέγουμε πλέον αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις MAC και πληροφορίες Wi-Fi.

    Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την ιδιωτικότητα και δε μοιραζόμαστε τα αναλυτικά στοιχεία με τρίτους. Η πρόθεσή μας ήταν πάντα να εξυπηρετούμε καλύτερα τους χρήστες μας. Όσον αφορά το μέλλον, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε απευθείας με τους χρήστες μας για να το κάνουμε αυτό. Εκτιμούμε την υπομονή και τα σχόλιά σας.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles