12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    OnePlus Nord CE 5G: Προσιτό, 5G και premium!

    Μόλις εχθές η OnePlus παρουσίασε επίσημα το νέο mid-ranger 5G μοντέλο της, το Nord CE 5G (Core Edition), με στόχο να προσφέρει premium χαρακτηριστικά στη μεσαία κατηγορία, με μια ελκυστική συσκευή, προσιτή στο μέσο απαιτητικό χρήστη. Την είχαμε στα χέρια μας για hands-on παρουσίαση οπότε πάμε να την δούμε!

    Να σημειώσουμε πως μπορείτε να αποκτήσετε το Nord CE 5G μέσα από το https://www.oneplus.com/gr/oneplus-nord-ce-5g έναντι €359 ή €429 για τις εκδόσεις 8/128GB και 12/256GB αντίστοιχα, έχοντας πλήρη εγγύηση 2 ετών και support.

    Κατασκευή και σχεδίαση

    Η συσκευή ονομάστηκε Nord από τον Βορρά και CE από το “Core Edition”, με ένα ελκυστικό χρώμα, το Blue Void (που είχαμε στα χέρια μας), να παραπέμπει στο… Nord. Έχει διαστάσεις 159,2 x 73.5 x 7,9 mm και βάρος 170 gr, έτσι είναι ένα πολύ λεπτό και ελαφρύ smartphone για τα δεδομένα της εποχής μας. Κρύσταλλο καλύπτει το εμπρός ενώ το πίσω και το frame είναι από πλαστικό, κάτι που βοηθά πολύ στο grip και ελάχιστους θα ξενίσει.

    Κατά τα άλλα έχουμε να κάνουμε με μια συσκευή με αρκετά μικρά bezels και 84,9% screen-to-body ratio, με το camera module να εξέχει λίγο στο πίσω μέρος και το alert slider να βρίσκεται στη δεξιά μεριά, διαφοροποιώντας το Nord CE 5G από τον ανταγωνισμό του. Στη συσκευασία θα βρείτε φορτιστή Warp Charger 30W, κόκκινο καλώδιο Type-C (στα γνωστά πρότυπα της OnePlus), μια ημιδιάφανη θήκη σιλικόνης και τα απαραίτητα έντυπα. Η εταιρεία φρόντισε να μας στείλει και 4 διαφορετικά hard cases σε χρώματα που κρύβουν το χρωμα της συσκευής, αλλά δίνουν τη δική τους “νότα” στο κινητό.

    Hardware, Software και δυνατότητες

    Ξεκινώντας από την οθόνη του Nord CE 5G, πρόκειται για μια Fluid AMOLED 6,43″ με ανάλυση 2400×1080 pixels, 20:9 aspect ratio και 90Hz refresh rate, κάτι που θα ευχαριστήσει τους gamers και όχι μόνο, προσφέροντας ομαλά transitions. Η OnePlus θέλησε να ασχοληθεί και με την υγεία των… ματιών του χρήστη, έτσι η οθόνη του Nord προσφέρει διαφορετικά επίπεδα φωτεινότητας και ειδικά modes όπως το reading mode για άνετη ανάγνωση (monochrome), το φιλτράρισμα του μπλε φωτός, video enhancement κ.λπ. Και να τονίσουμε πως η εταιρεία είναι η μόνη με 90Hz+ οθόνες σε όλη τη γκάμα smartphones της.

    Στο εσωτερικό της συσκευής και υπεύθυνο για τις επιδόσεις είναι το Qualcomm Snapdragon 750G 5G. Είναι κατασκευασμένο στα 8nm και έτσι εγγυάται μειωμένη κατανάλωση ενώ η Adreno 619 GPU θα καλύψει και τις ανάγκες των gamers, αλλά και κάθε χρήστη, εκτός από των υπερ-απαιτητικών και των οπαδών των… benchmarks. Άλλωστε, για εκείνους υπάρχει το OnePlus 9/9 Pro. “Δίπλα” στο chipset υπάρχει και ένα 5G modem της Qualcomm το οποίο εγγυάται συνδεσιμότητα 5G με υψηλές ταχύτητες.

    Το SD750G συνδυάζεται με 8 ή 12GB RAM και 128 ή 256GΒ αποθηκευτικού χώρου UFS 2.1, χωρίς δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπ’όψιν πριν κάνετε την αγορά, καθώς η διαφορά στην τιμή μεταξύ των 2 εκδοχών είναι €70. Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.1, A2DP, LE, aptX HD, NFC και την Type-C USB 2.0 θύρα με OTG στο κάτω μέρος. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται μέσα στην οθόνη, φυσικά, ενώ FM Radio δε θα βρείτε, αν είναι κάτι που σας ενδιαφέρει πολύ.

    Ειδικής μνείας αξίζει το OxygenOS 11 που τρέχει το Nord CE 5G, το οποίο σε συνδυασμό με την 90Hz οθόνη, καθιστά τη χρήση απολαυστική και πολύ ομαλή και γρήγορη. Η νέα έκδοση του UI της OnePlus προσφέρει και το Dark Mode, το Zen mode και πάρα πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης που δε θα βρείτε σε “κοινά” Android μοντέλα. Έχει εκατοντάδες optimizations που δεν είναι “ορατά” από το χρήστη, αλλά και αρκετά που είναι, ενώ αν προέρχεστε από άλλη μάρκα κινητών, το OnePlus Switch θα σας βοηθήσει να μεταφέρετε τα πάντα από το παλιό σας smartphone στο Nord CE 5G, μέσα σε λίγα λεπτά.

    Κάμερα, ήχος και αυτονομία

    Αν η OnePlus έδωσε ιδιαίτερα έμφαση στην οθόνη, το έκανε εις διπλούν με τις κάμερες του Nord. Ξεκινώντας από το εμπρός μέρος, η selfie κάμερα κρύβεται επιμελώς από το wallpaper και το UI αλλά είναι εκεί, στην άνω-αριστερή γωνία, έτοιμη να αντικαταστήσει το selfie stick σας μια για πάντα. Η κάμερα έχει HDR, αισθητήρα 16 MP, διάφραγμα φακου f/1.5 και κάνει λήψη βίντεο 1080p στα 30/60FPS ενώ υποστηρίζει και face unlock.

    Πάμε στην τριπλή, οπίσθια κάμερα, η οποία διαθέτει τον γνώριμο 64MP, ένα high-end αισθητήρα που συνδυάζεται με φακό f/1.8 και διαθέτει PDAF. Συνδυάζεται με 8MP ultra-wide κάμερα (119 μοιρών), 2MP depth sensor, με το LED flash να είναι ικανοποιητικά ισχυρό. Η κάμερα μπορεί να κάνει λήψη 4K video στα 30FPS, 1080p στα 120FPS και διαθέτει gyro-EIS για σταθεροποίηση. Ο προεγκατεστημένος video editor προσφέρει αρκετές δυνατότητες επεξεργασίας ενώ δε θα μπορούσε να απουσιάζει ένα εξαιρετικό Nightscape mode για νυχτερινές λήψεις, μαζί με τα Portrait, Pro mode, RAW mode και Quick Share για γρήγορο διαμοιρασμό αρχείων.

    Ο ήχος προέρχεται από το μονό ηχείο της OnePlus στο κάτω μέρος και είναι ισχυρός αλλά και καθαρός, θα σας ικανοποιήσει λοιπόν, παρ’ότι θα προτιμούσαμε stereo ηχεία για ταινίες και gaming. Υπάρχει και audio jack οπότε θα απολαύσετε υψηλής ποιότητας ήχο μέσω ασύρματων ακουστικών.

    Όσο για την αυτονομία, οφείλεται στη μπαταρία των 4.500mAh που επαναφορτίζεται ταχύτατα μέσω του Warp Charge 30T, από το 0% στο 70% μέσα σε 30′! Το Nord CE 5G θα βγάλει τη μέρα σας, πιθανότατα, αλλά ακόμα κι αν δεν το καταφέρει, μια 5λεπτη ή 10λεπτη φόρτιση αρκεί για να το κάνει.

    Συμπέρασμα

    Το OnePlus Nord CE 5G είναι ο ορισμός του καλού 5G mid-ranger, μια συσκευή που αξίζει τα “λεφτά” της χάρη στην εξαιρετική οθόνη, τις καλές κάμερες, το Oxygen OS 11 και τη 5G συνδεσιμότητα, όλα μέσα σε ένα πολύ ελκυστικό “περιτύλιγμα”. Η εταιρεία έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια και προσφέρει ώριμα μοντέλα στην αγορά, ενώ κοιτάζει “στα μάτια” τον ανταγωνισμό!

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles