15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Βρετανία απαγορεύει το πορνό στο διαδίκτυο

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας προχωρά σε μία ριζοσπαστική κίνηση: μετά από συνεννόηση με τους παρόχους ίντερνετ της χώρας του, εκ προοιμίου, όλες οι συνδέσεις της χώρας θα φιλτράρονται από φίλτρα γονεϊκού ελέγχου που θα μπλοκάρουν το πορνό. Από το τέλος της επόμενης χρονιάς. Αυτό σημαίνει πως κάθε νέα σύνδεση ίντερνετ στη Βρετανία, by default, δεν θα δίνει πρόσβαση στο χρήστη της σε πορνογραφικό περιεχόμενο. Εκτός κι αν ο χρήστης της το ζητήσει από τον πάροχό του επί τούτου.

    Οι ήδη υπάρχοντες χρήστες του ίντερνετ θα ειδοποιηθούν από τους παρόχους τους για να ερωτηθούν αν θέλουν να έχουν πρόσβαση σε πορνογραφικό περιεχόμενο ή όχι. Αν δεν απαντήσουν στο ερώτημα που θα τους θέσει ο πάροχός τους μέχρι το τέλος του 2014, τότε το φιλτράρισμα θα εφαρμοστεί και σ’ αυτούς.

    David

    Η Βρετανική κυβέρνηση λέει πως δεν απαγορεύει σε όσους θέλουν να δουν πορνό στο ίντερνετ, να το κάνουν. Όποιος θέλει, θα το λέει στον πάροχό του. Απλά δεν θα το κάνει διαθέσιμο σε όλους, εύκολα.

    Σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό, το ελεύθερο πορνό στο διαδίκτυο «διαφθείρει» τα σημερινά παιδιά και δίνει βήμα στην έξαρση της παιδικής πορνογραφίας. Και σε συνέχεια των δηλώσεών του, έχει ζητήσει από όλες τις μηχανές αναζήτησης να «μπλοκάρουν» αναζητήσεις που σχετίζονται με παιδική πορνογραφία ή εξεζητημένο πορνογραφικό υλικό για την παραγωγή του οποίου κάποιοι υποφέρουν, όπως οι βιασμοί. Κι αν δεν το πράξουν, τις απειλεί με κυρώσεις.

    Η απόφαση του David Cameron χαιρετίζεται από συλλόγους που υποστηρίζουν παιδιά που έχουν κακοποιηθεί ή κοπέλες που έχουν πέσει θύματα βιασμού.Και επικροτούμε όλοι την οποιαδήποτε κίνηση θα προστατεύσει παιδιά και άλλες ευπαθείς ομάδες από τις ορέξεις κάποιων άρρωστων που περιμένουν στη γωνία να τα εκμεταλλευτούν.

    Θα σκεφτούμε όμως και τρία πράγματα:

    Α. Η Βρετανία είναι η χώρα που, μέχρι την δεκαετία του 1960 φυλάκιζε τους ομοφυλόφιλους ή τους υπέβαλλε σε χημικό ευνουχισμό, χωρίς αυτό να έχει κανένα αποτέλεσμα στους αριθμούς ομοφυλοφίλων στην χώρα, αντιθέτως είχε τεράστια αύξηση στον αριθμό των δυστυχισμένων ανθρώπων με απωθημένα. Και το αναφέρουμε αυτό ως τρανό παράδειγμα για το ουσιαστικό αποτέλεσμα των απαγορεύσεων.

    Β. Ότι ο υπολογιστής, όπως και η τηλεόραση, δεν είναι οι συσκευές μπροστά από τις οποίες θα πρέπει να παρκάρουν οι γονείς τα παιδιά τους. Μια οποιαδήποτε απαγόρευση για να καλύψει την ανεπάρκεια των γονιών στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους για την σεξουαλικότητά τους αλλά και την ασφάλειά τους, μόνο σαν αποτυχία των γονιών θα μπορούσε να ειδωθεί. Ενώ κάλλιστα ο κάθε γονιός θα μπορούσε να προμηθευτεί το software που φιλτράρει το περιεχόμενο στο οποίο έχει πρόσβαση το παιδί του.

    Γ. Ότι η κάθε προσπάθεια, κάθε κυβέρνησης να «φιλτράρει» το περιεχόμενο στο διαδίκτυο, όποιο κι αν είναι αυτό, ακόμα κι αν κι εμείς πιστεύουμε πως οι παιδόφιλοι ή οι βιαστές είναι από τα χειρότερα αποβράσματα της κάθε κοινωνίας εφόσον ικανοποιούνται σεξουαλικά με άτομα που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να δώσουν την συγκατάθεσή τους, μπορεί πάρα πολύ εύκολα να επεκταθεί και σε άλλου είδους φίλτρα.

    Πείτε μας τη γνώμη σας; Προστατεύουν τα παιδιά τέτοιες απαγορεύσεις; Ή απλά καλύπτουν την ανεπάρκεια της αστυνομίας και της ίδιας της κοινωνίας να εντοπίσει και να σωφρονίσει ή να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τις «αρρωστημένες» ορέξεις κάποιων μελών της;

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles