20.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    OpenAI: Το ChatGPT γίνεται εξυπνότερο (γι’ αυτούς που πληρώνουν)

    Η OpenAI ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε μια ακόμη ενημέρωση για το μεγάλο γλωσσικό μοντέλο της που ονομάζεται GPT-4 Turbo. Πρόκειται για ένα βελτιωμένο μοντέλο σε σχέση με το GPT-4 που χρησιμοποιεί μια πιο καθημερινή γλώσσα, που προσφέρει αναβαθμισμένες δυνατότητες στους χρήστες. Η εταιρεία αποκάλυψε ότι το νέο μοντέλο έρχεται με βελτιώσεις σε γραφή, τα μαθηματικά, το λογικό συλλογισμό και τον προγραμματισμό. Η πρόσβαση στο νέο μοντέλο περιορίζεται προς το παρόν σε συνδρομητές των πακέτων Plus, Team και Enterprise. Οι συνδρομές ξεκινούν από τα $20/μήνα.

    Το ChatGPT θα προσφέρει πια πιο πρόσφατες απαντήσεις, καθώς η νέα έκδοση του Turbo χρησιμοποιεί δεδομένα που είναι διαθέσιμα έως τον Δεκέμβριο του 2023· η τρέχουσα έκδοση GPT-4 Turbo είναι εκπαιδευμένη με δεδομένα μέχρι τον Απρίλιο του 2023.

    Σημειώνεται ότι πριν από μερικές μέρες η OpenAI ανακοίνωσε ότι κάνει το ChatGPT προσβάσιμο σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν μπει καν στον κόπο να δημιουργήσουν λογαριασμό. Ωστόσο, υπάρχει μια… παγίδα, καθώς η εμπειρία δεν θα είναι ακριβώς η ίδια – και όλες οι συνομιλίες θα εξακολουθούν να αποτελούν training data, εκτός εάν εξαιρεθεί ο χρήστης. Η OpenAI υπογραμμίζει πως στόχος αυτής της αλλαγής είναι να έρθει η τεχνητή νοημοσύνη κοντά σε περισσότερο κόσμο και με τη λιγότερη δυνατή «ταλαιπωρία». Η ελεύθερη αυτή πρόσβαση αφορά το μοντέλο GPT-3.5. Όσοι έχουν λογαριασμό θα αξιοποιούν τις δυνατότητες του GPT-4 και όσοι πληρώνουν συνδρομή το GPT-4 Turbo

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles