21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    #OpFreeAssange: Οι Anonymous τα βάζουν με την Βρετανική Κυβέρνηση για την υπόθεση του Julian Assange

    Εκτεταμένη επίθεση DDoS σε αρκετές κυβερνητικές ιστοσελίδες της Μεγάλης Βρετανίας εξαπέλυσαν υποστηρικτές των Anonymous, σε αντίδραση για το πώς διαχειρίζεται η χώρα το ζήτημα του Julian Assange, ιδρυτή του Wikileaks. H επίθεση ξεκίνησε στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας και πρώτο «θύμα» των υποστηρικτών των Anonymous από χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων, ήταν το site του Βρετανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Περίπου 40 λεπτά μετά, έπεσε το site του Υπουργείου Εργασίας και Συνταξιοδότησης, αλλά και η σελίδα το πρωθυπουργικού γραφείου www.number10.gov.uk

    Οι υποστηρικτές των Anonymous είχαν μάλιστα ετοιμάσει και συγκεκριμένα online εργαλεία για την πραγματοποίηση των επιθέσεων και ανάμεσα σε όλα τα άλλα sites,  κατάφεραν να «γονατίσουν», έστω και για λίγα λεπτά, μέχρι και το site του Βρετανικού Υπουργείου Εσωτερικών.

    Η επίθεση συντονιζόταν μέσω twitter, IRC και Facebook ενώ ταυτόχρονη ήταν και η έκκληση προς υποστηρικτές της ιντερνετικής κολεκτίβας που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία, να παρίστανται όλες τις ώρες σε βάρδιες, έξω από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα υπάρχει η απαραίτητη δημοσιότητα που δεν θα επιτρέψει στην Βρετανική Αστυνομία να κάνει επέμβαση στην πρεσβεία και να συλλάβει τον Assange.

    Βοηθά σε κάτι τον Julian Assange η συντονισμένη και εξαιρετικά επιτυχημένη επίθεση στις Βρετανικές ιστοσελίδες; Πρακτικά όχι, καθώς ο ιδρυτής του Wikileaks και η κυβέρνηση του Ισημερινού πρέπει να λύσουν το πρόβλημα της μετάβασης του Assange από τον χώρο της πρεσβείας στην χώρα του Εκουαδόρ με ασφάλεια. Κάτι που δεν είναι διατεθειμένη να πράξη η Αγγλική κυβέρνηση. Η κινητοποίηση των Anonymous, όμως, μπορεί να βοηθήσει ώστε η παγκόσμια κοινότητα να είναι ενημερωμένη για το διπλωματικό και δικαστικό πόλεμο που γίνεται εξαιτίας του ιδρυτή του Wikileaks, αλλά και της δυνατότητας να μπορούν να αποκαλύπτονται μυστικά και θέματα που μας αφορούν όλους.

    Tangos Down λοιπόν.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles