21.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Oppo N1. Επίσημο με οθόνη 5,9 ιντσών Full HD και περιστρεφόμενη κάμερα

    Το πολυαναμενόμενο νέο smartphone της Oppo, N1, ανακοινώθηκε πριν από λίγο, σε εκδήλωση που είχε προγραμματίσει η κινεζική εταιρεία στο Πεκίνο.

    Oppo N1

    Το Oppo N1 διαθέτει μία σειρά από εντυπωσιακά specs που κερδίζουν το ενδιαφέρον. Ενσωματώνει οθόνη 5,9 ιντσών ανάλυσης Full HD με pixel density 373ppi, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 600 APQ8064 στο 1.7GHz, γραφικά Adreno 320, ενώ το “παρών” δίνει, για πρώτη φορά, το νέο Color OS της εταιρείας, που βασίζεται στο Android 4.2. Το Color OS είναι το αποτέλεσμα ανάπτυξης 10 μηνών, με τη βοήθεια 243 developers, 20.000 testers και 43 νέων πατέντων. Κάποια από τα πλέον ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν μάλιστα live themes για τον καιρό και αλληλεπίδραση με τα εικονίδια, καθώς και ένα drop-down board για την σχεδίαση patterns που μπορούν να εκκινήσουν συγκεκριμένες εφαρμογές.

    Ξεχωριστή αναφορά αξίζει να γίνει στην κάμερα της συσκευής, ανάλυσης 13MPixels, με αισθητήρα CMOS, dual-LED flash, διάφραγμα f/2/0, καθώς και τον -ειδικά σχεδιασμένο για την Oppo- Owl imaging processor.

    Η Oppo σημειώνει ότι το Ν1 είναι το πρώτο Android smartphone με φακό 6 σημείων. Η καινοτομία του έγκειται στο ότι το module της κάμερας μπορεί και περιστρέφεται κατά έως και 206 μοίρες, επιτρέποντάς της να λειτουργεί και ως μπροστινή κάμερα ταυτόχρονα. Ανάλογα με τη version που θα επιλέξετε, η κάμερα υποστηρίζει είτε 10x είτε 15x zoom, ενώ η Oppo έχει δημιουργήσει ακόμη και ειδικούς φακούς που θα προσαρτώνται στη συσκευή για καλύτερο αποτέλεσμα.

    Η Oppo έχει δοκιμάσει το μηχανισμό της κάμερας του N1, πραγματοποιώντας test αντοχής περιστρέφοντάς τον συνολικά για πάνω από 10.000 φορές. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να περιστρέφετε την κάμερα 40 φορές τη μέρα για τα επόμενα 7 χρόνια, χωρίς να πάθει το παραμικρό.

    Oppo N1-02

    Επιπλέον, η περιοχή κάτω από την κάμερα είναι “ευαίσθητη” στην αφή. Χάρη στο χαρακτηριστικό O-Touch και ανάλογα με τη χειρονομία (gesture) που θα κάνετε, το τηλέφωνο μπορεί να εκτελεί διάφορες λειτουργίες, όπως, για παράδειγμα, να παίξει το επόμενο τραγούδι στον music player, να πλοηγηθεί στο Διαδίκτυο ή να τραβήξει μία φωτογραφία. (Τα gestures που υποστηρίζονται είναι το διπλό “χτύπημα”, το sliding και η παρατεταμένη πίεση).

    H Οppo έχει δημιουργήσει και ένα ειδικό Bluetooth εξάρτημα, με την ονομασία O-Click, που αποτελεί τηλεχειριστήριο για την κάμερα και μπορεί να λειτουργήσει σε απόσταση έως και 5 μέτρα από τη συσκευή σας.

    Το νέο κορυφαίο smartphone των Κινέζων υποστηρίζει ακόμη dual-band Wi-Fi, Bluetooth και NFC, ενώ ενσωματώνει μπαταρία 3.610mAh, καθώς και έναν ταχογράφο για την καταγραφή της ταχύτητάς σας κατά την οδήγηση (πρώτη φορά σε κινητό τηλέφωνο)

    Να σημειώσουμε ότι η Oppo ανακοίνωσε στη διάρκεια του event και τη συνεργασία της με την Cyanogen, ώστε το Ν1 να μπορεί να “τρέχει”  τη ROM της εταιρείας CyanogenMod. Αν και δε δόθηκαν ιδιαίτερες διευκρινίσεις, υποθέτουμε ότι ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο Color OS και το CyanogenMod, κατά την παραγγελία του N1 από το site της Oppo.

    Το Oppo N1 είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και θα είναι διαθέσιμο σε δύο χρωματικές επιλογές (λευκό και μαύρο) με χωρητικότητα μνήμης 16 ή 32GB. Η τιμή του (τουλάχιστον στην κινεζική αγορά) φτάνει τα 3498 CNY που ισοδυναμούν σε περίπου 422 ευρώ.

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles