22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Οριστικό κλείσιμο για το torrent search engine isoHunt μετά από απόφαση δικαστηρίου

    To isoHunt, μία μηχανή αναζήτησης torrents που λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία, θα σταματήσει να λειτουργεί παύοντας τις δραστηριότητές του σε ολόκληρο τον κόσμο, μετά από οριστική απόφαση δικαστηρίου, ενώ ο ιδιοκτήτης του, Gary Fung, θα κληθεί να πληρώσει ως αποζημίωση 110 εκατ. δολάρια.

    isoHunt

    Ο Fung έχασε τη “μάχη” με τα κινηματογραφικά studios του Hollywood, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε από το 2006. Ο ίδιος και η ομάδα του υποστήριζαν ότι το site τους ήταν απλά μία μηχανή αναζήτησης και ποτέ δεν είχε αντιγράψει άμεσα παράνομο περιεχόμενο. Αυτό, ωστόσο, δεν έφτασε για να “γλυτώσει” το isoHunt από το κλείσιμο, μετά από νομικές μάχες που κράτησαν επτά ολόκληρα χρόνια, καθώς τα δικαστήρια έκριναν ότι οι υπεύθυνοί του γνώριζαν το ότι οι χρήστες ανέβαζαν παράνομο περιεχόμενο, το οποίο, μάλιστα, προωθούσαν έντονα από τη σελίδα και από το οποίο είχαν τεράστια διαφημιστικά έσοδα.

    Ο Fung έχει στη διάθεσή του επτά ημέρες για να κλείσει το site, ενώ η MPAA (Motion Picture Association of America) “πανηγυρίζει” μία μεγάλη νίκη. Το ότι, πάντως, έχει αποδειχθεί από έρευνες ότι η “πειρατεία” δε βλάπτει τις πωλήσεις του Hollywood, μάλλον το παραβλέπει νομίζουμε…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles