16.7 C
Athens
Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
More

    Oscar 2022: Γκάφα της Ακαδημίας – “Κόβει” 8 βραβεία από τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση

    Η φετινή απονομή των βραβείων Oscar φαίνεται ότι θα είναι αρκετά διαφορετική από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Πριν από λίγο καιρό, μάθαμε ότι θα υπάρξει ένα νέο βραβείο που θα προκύψει μετά από ψηφοφορία του κοινού στο Twitter. Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες «έσκασε» μια ανακοίνωση από την Ακαδημία που προκάλεσε αρκετές αρνητικές αντιδράσεις.

    Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε 8 βραβεία να «κοπούν» από τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση και να προβληθούν μαγνητοσκοπημένα. Πρόκειται για τα Oscar Μικρών Μήκους: Ταινίας, Ντοκιμαντέρ, Animation, αλλά και Μοντάζ, Μακιγιάζ-Κομμώσεων, Μουσικής, Ήχου και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η απονομή των εν λόγω βραβείων θα λάβει χώρα στο Dolby Theatre  πριν την τελετή που θα παρακολουθήσουν live οι θεατές και θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Όπως ήταν και αναμενόμενο, η απόφαση αυτή αποδοκιμάστηκε, αφού αρκετοί κάνουν λόγο για υποβάθμιση των συγκεκριμένων βραβείων από τα μέλη της Ακαδημίας. Οι υπεύθυνοι πάντως προσπάθησαν να «συμμαζέψουν» τη γκάφα, με τον πρόεδρο Ντέιβιντ Ρούμπιν να αναφέρει ότι η Ακαδημία θα επαναξιολογήσει αυτή την αλλαγή, αφού αναζητά τρόπους για να γίνει η Τελετή Απονομής καλύτερη.

    Φήμες θέλουν την Ακαδημία να πήρε αυτή την απόφαση μετά από σχετική πρόταση του δικτύου ABC που έχει τα δικαιώματα της τηλεοπτικής μετάδοσης, προκειμένου να «ανέβουν» τα νούμερα τηλεθέασης των τελευταίων ετών που είναι σε ελεύθερη πτώση.

    Διαβάστε επίσης: Οι ταινίες της εβδομάδας: Με αστυνομική περιπέτεια επιστρέφει ο Liam Neeson (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles