14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Οι φάκελοι με τους νικητές των βραβείων Oscar, είναι φτιαγμένοι στο χέρι και κοστίζουν 200$

    Τους ξέρετε. Είναι οι σφραγισμένοι χρυσοί και κόκκινοι φάκελοι που κρατούν στα χέρια τους οι αστέρες του Hollywood που παρουσιάζουν τα βραβεία Oscar. Και είναι η μαγική εκείνη στιγμή, κάθε φορά, που ανοίγουν τον κάθε ένα που μέσα του κρύβει το όνομα του νικητή. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι, κάθε ένας από αυτούς τους φακέλους κοστίζει 200 δολάρια και, είναι φτιαγμένος αποκλειστικά στο χέρι.

    oscars-winners-envelopes

    Η Ακαδημία Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών, χρησιμοποιεί τους σφραγισμένους φακέλους για τα ονόματα των νικητών, από το 1941. Αφορμή; Λίγο πριν την 13η απονομή των βραβείων, τα ονόματα των νικητών είχαν διαρρεύσει και τα δημοσίευσε η εφημερίδα Los Angeles Times.

    Τα τελευταία τρία χρόνια, ένας άνθρωπος έχει αναλάβει την δημιουργία των φακέλων αλλά και των καρτών με τα ονόματα των νικητών, αλλά και των υποψηφίων για τα βραβεία Oscar: λέγεται Marc Friedland, είναι σχεδιαστής και ειδικεύεται στην κατασκευή χειροποίητων κατασκευών από χαρτί. Ο ίδιος και η ομάδα του, πέρασαν περισσότερες από 110 ώρες για να κατασκευάσουν μόνο τα 3 σετ από φακέλους για τους νικητές κάθε μίας από τις 24 κατηγορίες των Oscar. Ακόμα περισσότερες ώρες χρειάστηκαν για κάθε μία από τις κάρτες με όλους τους υποψήφιους για κάθε κατηγορία.

    Οι φάκελοι που κατασκευάζει ο Friedland και «χρεώνει» στην ακαδημία, περίπου 200 δολάρια τον ένα, είναι φτιαγμένοι εξ ολοκλήρου στο χέρι. Από το ειδικά κατασκευασμένο χαρτί, μέχρι την βαφή, το laminate ή την κόλλα, όλα γίνονται από μία ομάδα ανθρώπων. Το ίδιο και οι κόκκινες κάρτες που περιέχουν οι φάκελοι. Στο εσωτερικό τους δεσπόζει το σχήμα από το αγαλματάκι των Oscar, ενώ η «σφραγίδα» φέρει διακριτικά το λογότυπο της Pricewaterhouse Coopers (PwC), της εταιρείας συμβούλων που εξασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας.

    oscars-announcement-card

    Οι φάκελοι και οι καρτέλες, αφού φτιαχτούν από την ομάδα του Friedland, παραδίδονται στην PwC, η οποία έχει αναλάβει να συλλέγει τις ψήφους των κριτών της επιτροπής και να κρατά τα αποτελέσματα μυστικά, μέχρι και την στιγμή της απονομής. Εντεταλμένοι υπάλληλοι της PwC βάζουν τις σωστές με τα ονόματα των υποψηφίων που έχουν κερδίσει στους φακέλους και τους παραδίδει έναν έναν στους παρουσιαστές του κάθε βραβείου. Μετά το τέλος της απονομής, καταστρέφει όλες τις καρτέλες εκείνες που περιέχουν τα ονόματα εκείνων που τελικά δεν κέρδισαν το πολυπόθητο αγαλματίδιο.

    Λοιπόν; Αισθάνεστε λίγο πιο έτοιμη να παρακολουθήσετε τα φετινά Oscar, τώρα που μάθατε για τους χρυσούς σφραγισμένους φακέλους;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles