15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Όσκαρ 2022: Στην ενότητα “In Memoriam” ο Μίκης Θεοδωράκης

    Κάθε χρόνο, όπως είναι καθιερωμένο, στην τελετή απονομής των Όσκαρ υπάρχει μια ειδική ενότητα αφιερωμένη στους καλλιτέχνες που έφυγαν από τη ζωή το έτος που πέρασε. Από το φετινό «In Memoriam» δε θα μπορούσε να απουσιάζει φυσικά και ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης που απεβίωσε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και συνέθεσε μελωδίες για ταινίες όπως το Serpico με τον Αλ Πατσίνο.

    Οι διοργανωτές των βραβείων Όσκαρ παρουσίασαν ένα ιδιαιτέρως συγκινητικό βίντεο διάρκειας περίπου έξι λεπτών, με αναφορά και στο Μίκη Θεοδωράκη, που ήταν αφιερωμένο σε σπουδαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, όπως ο Σίντνεϊ Πουατιέ, η Μπέτι Γουάιτ, ο Γουίλιαμ Χαρτ, η Ολυμπία Δουκάκη και η Λίνα Βερτμίλερ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ακαδημία έλαβε αυστηρή κριτική από πολλούς γιατί ξέχασε τον Bob Saget. Ο Saget έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο και είχε τιμηθεί στο παρελθόν με βραβείο Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ “Through Adam’s Eyes”.

    Δείτε στη συνέχεια το βίντεο:

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles