12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    ΟΤΕ: σύναψη συμφωνίας για την πώληση της Telekom Albania έναντι €50 εκατ. στην Albania Telecom Invest

    Ο ΟΤΕ ανακοινώνει τη σύναψη συμφωνίας για την πώληση στην βουλγαρική εταιρεία Albania Telecom Invest AD, ολόκληρου του ποσοστού που κατέχει στην Telekom Albania Sh.A. (Telekom Albania), έναντι συνολικού ποσού €50 εκατ. Η Albania Telecom Invest AD ελέγχεται από κοινού από τον κ. Spas Roussev, κύριο μέτοχο του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού παρόχου της Βουλγαρίας, Vivacom, και από τον επενδυτή κ. Elvin Guri.

    ote-ktirio

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Με τη συμφωνία πώλησης της Telekom Albania, κλείνει ο κύκλος της επιτυχημένης επένδυσης του Ομίλου ΟΤΕ στην Αλβανία. Πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση, στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού των προτεραιοτήτων και των αναπτυξιακών πλάνων του Ομίλου ΟΤΕ, με γνώμονα τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

    Ο κ. Τσαμάζ, πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση και τους εργαζομένους της Telekom Albania για τα επιτεύγματα της εταιρείας μέχρι σήμερα και για την πολύ καλή συνεργασία με τον Όμιλο ΟΤΕ. Η εξαγορά της εταιρείας από μια ισχυρή επενδυτική ομάδα, διασφαλίζει την αναπτυξιακή της πορεία και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στην αγορά».

    Η συναλλαγή υπόκειται στις συνήθεις διαδικασίες ολοκλήρωσης της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές, καθώς και της χρηματοδότησης, και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019.

    Χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΟΤΕ ήταν η Eurobank.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles