23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ούτε το Nosferatu θα γλυτώσει το remake

    Τι να μας πει το Top Gun και το Ghostbusters… Το Hollywood στην προσπάθειά του να μην αφήσει τίτλο για τίτλο που να μην τον κάνει remake, άφησε τις πρόσφατες δεκαετίες και βούτηξε στα βάθη του χρόνου. Μιλάμε για πολύ βάθος. Για την ακρίβεια έφτασε στα 1922 και στο πιο κλασικό δεν υπάρχει φιλμ του FW Murnau, Nosferatu.

    Nosferatu

    Η ιδέα να γυριστεί ένα remake για το φιλμ τρόμου που σημάδεψε ανεξίτηλα το genre έχει ενθουσιάσει εδώ και καιρό το Studio 8, που ανέθεσε στον Dave Eggers να γράψει και να σκηνοθετήσει ένα νέο φιλμ. Ο Eggers έκανε πριν λίγους μήνες τεράστια εντύπωση στο Sundance με το ντεμπούτο του The Witch, μία ταινία που κατατρόμαξε το φεστιβάλ και έκανε όλο το κοινό να αισθάνεται πως είχε ένα χάλια στομάχι και από τον τρόμο, αλλά κυρίως από τις ενοχές.
    Έτσι λοιπόν το 93χρονο classic του βωβού κινηματογράφου θα εκσυγχρονιστεί, με τους παραγωγούς πάντως Jay Van Hoy και Lars Knudsen, αλλά και τον Eggers να δηλώνουν πως η δική τους version δεν θα είναι ένα ξεκάθαρο remake, αλλά περισσότερο μία δουλειά που θα έχει βασιστεί επάνω στο θρυλικό φιλμ.
    Στο οποίο ο Max Schreck έγραψε ιστορία στο ρόλο του τρομακτικού Count Orlok, που έμπηξε τα δόντια του σε μπόλικους λαιμούς και άλλαξε το ρου του σινεμά για πάντα. Είναι χαρακτηριστικό πως το φιλμ -σημειώστε, είναι το τρίτο με την καλύτερη βαθμολογία στο Rotten Tomatoes φτάνοντας το 97%! ήταν μία διαφορετική και χωρίς την έγκριση του Bram Stoker εκδοχή του Dracula, γι’ αυτό και το εύρημα του Count Orlok αντί για Count Dracula. Οι κληρονόμοι του Stoker κυνήγησαν το θέμα με μηνύσεις, με την δικαιοσύνη να αποφασίζει τελικά την καταστροφή κάθε κόπιας της ταινίας! Γι’ αυτό και υπάρχουν πλέον ελάχιστες παγκοσμίως…

    https://www.youtube.com/watch?v=emBzdKTIDyc

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles