16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Pact. Η εφαρμογή που πρέπει να κατεβάσεις μετά την κρεπάλη των γιορτών

    Προσπαθώντας να αφήσουμε πίσω τις χαλεπότητες των γιορτών και να επιστρέψουμε σε φόρμα,όλοι μας υποστηρίζουμε ότι “Από Δευτέρα δίαιτα” και “Εγώ από εδώ και πέρα,κάθε μέρα γυμναστήριο” και άλλα τέτοια ψέματα, που εάν δίναμε 1 ευρώ για κάθε φορά που αθετούσαμε την υπόσχεσή μας, θα το πληρώναμε πολύ ακριβά. Εκεί ποντάρει και η εφαρμογή Pact (www.gym-pact.com), ένα νέο εργαλείο για τα smartphones, το οποίο σε επιβραβεύει όταν επιτυγχάνεις τους αθλητικούς ή διατροφικούς σκοπούς σου και σε επιπλήττει με ποινές όταν τους παραβαίνεις.

    pact-03

    Κάνοντας λοιπόν τη “συμφωνία” να κατεβάσει κάποιος αυτήν την εφαρμογή (κυκλοφορεί για Android και iOS),επιλέγει ένα πρόγραμμα γυμναστικής ή διατροφής το οποίο υπόσχεται πως θα τηρήσει. Επίσης,διαλέγει ένα ποσό (5 ή 10 ευρώ), το οποίο θα χρεωθεί στην πιστωτική ή στον PayPal λογαριασμό του, κάθε φορά που αθετεί την υπόσχεσή του! Αντιθέτως, οι χρήστες που κρατούν το πρόγραμμά τους και τη διατροφή τους, μπορούν να κερδίσουν από 30 λεπτά μέχρι και 5 ευρώ την εβδομάδα.

    Προφανώς, υπάρχει τρόπος να ξεγελάσουμε την εφαρμογή, κάνοντας check-in σε γυμναστήρια που προσπερνάμε στο δρόμο μας για το σουβλατζίδικο της γειτονιάς, σημειώνοντας και ανεβάζοντας φωτογραφίες από υγιεινά γεύματα και λαχανικά που δεν καταναλώνουμε ποτέ. Βέβαια δεν είναι και τόσο εύκολο να “κλέψουμε” στην συμφωνία μας, καθώς η εφαρμογή αναγνωρίζει αν η φωτογραφία τραβήχτηκε από το κινητό που ανέβηκε, ενώ και οι υπόλοιποι χρήστες έχουν το δικαίωμα να επισημάνουν φωτογραφίες και check-ins που μοιάζουν αναληθή.

    pact-02 pact-01

    Οι συμφωνίες χωρίζονται σε 3 μέρη:την GymPact για την άσκηση, την VeggiePact ώστε να βάλουν οι χρήστες τα λαχανικά στη διατροφή τους και την FoodLog Pact, όπου ελέγχεται η διατροφή των συμμετεχώντων με τη βοήθεια του MyFitnessPal.

    Η εφαρμογή Pact δημιουργήθηκε εδώ και ένα χρόνο και φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά, λαμβάνοντας χρηματοδότηση 850.000 δολλαρίων από τον δημιουργό του Guitar Hero, καθώς και εξασφαλίζοντας 1,5 εκατομμύριο επιπλέον από την Khosla Ventures.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles