13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    PageBoy: Το φιλόδοξο project της Nintendo που “ναυάγησε” πριν 20 χρόνια

    Σχεδόν κάθε σπίτι σήμερα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα το online gaming και το live streaming να είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Όμως, η αλήθεια είναι ότι, από τη δεκαετία του 90’ και μετά, έπρεπε να διανύσουμε πολύ…δρόμο για να φτάσουμε στο σημείο που πλέον θεωρείται αυτονόητο.

    Πρόσφατα μάλιστα έγινε γνωστό πως η Nintendo ήταν μια από τις εταιρείες που οραματίστηκε, μέσω του Game Boy Color, να κάνει το επόμενο βήμα. Πριν 20 χρόνια ξεκίνησε ένα project με ένα επαναστατικό για την εποχή gadget με την ονομασία PageBoy.

    Τι γνωρίζουμε για το Pageboy

    Το 1999, η εταιρεία φαίνεται να άρχισε να το αναπτύσσει με τη βοήθεια της ομάδας Wizard. Το πρόβλημα όμως ήταν ότι η τεχνολογία μετάδοσης και λήψης δεδομένων που χρησιμοποιούσε υποστηριζόταν τότε σε ελάχιστες περιοχές του πλανήτη, γεγονός που περιόριζε πολύ την πελατειακή βάση και το 2002 το project ακυρώθηκε.

    Σύμφωνα με τον Liam Robertson, ιστορικό και δημοσιογράφο videogames, το Pageboy θα είχε δυνατότητα πρόσβασης σε έξτρα πληροφορίες από όλο τον κόσμο για ένα παιχνίδι, ενώ θα έφερνε στην οθόνη του παίκτη και πληροφορίες για την επικαιρότητα, τον καιρό, τα αθλητικά, καθώς και την τηλεόραση. Επιπλέον, μεταξύ συσκευών θα ήταν δυνατή η επικοινωνία με τεχνολογία που θύμιζε τα pagers της εποχής.

    Διαβάστε επίσης:

    Απίστευτο! Σκότωσε τον φίλο του για μια διαφωνία στο Diablo II

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles