19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Παγερά…αδιάφορη η Ε.Ε μπροστά στις απειλές του Zuckerberg – Παραμένει το Facebook στην Ευρώπη

    Παγερά…αδιάφοροι έμειναν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι από τις απειλές του Mark Zuckerberg για δήθεν απόσυρση του Facebook και του Instagram από τη γηραιά Ήπειρο, αν δε του δοθεί η δυνατότητα να επεξεργάζεται τα δεδομένα των χρηστών στις Η.Π.Α.

    Παίρνουν θέση οι υπουργοί ευρωπαϊκών χωρών

    Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας όμως, δεν άφησαν τις απειλές να πέσουν… κάτω, σχολιάζοντας τη στάση της Meta. Και οι δύο τόνισαν ότι η ζωή χωρίς Facebook είναι φανταστική και η εταιρεία, αν δεν είναι διατεθειμένη να συμμορφωθεί με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να τα μαζέψει και να φύγει!

    Συγκεκριμένα, ο Γερμανός Υπουργός Robert Habeck ανέφερε:

    «Με χάκαραν και έζησα χωρίς Facebook για τέσσερα χρόνια. Η ζωή ήταν φανταστική. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τόσο μεγάλη εσωτερική αγορά με τόσο μεγάλη οικονομική δύναμη που αν αντιδράσουμε με ενότητα δε θα μας φοβερίσει κάτι τέτοιο».

    Με τη δική του σειρά ο Γάλλος Υπουργός Bruno Le Maire δήλωσε για τη στάση του Zuckerberg:

    «Μπορώ να επιβεβαιώσω πως η ζωή είναι πολύ ωραία χωρίς το Facebook και πως θα ζούσαμε πολύ καλά χωρίς αυτό. Οι ψηφιακοί γίγαντες πρέπει να καταλάβουν πως η Ευρώπη θα αντισταθεί και θα επιβάλει την κυριαρχία της».
    Μετά από τις δηλώσεις, όπως ήταν αναμενόμενο, η Meta μέσω εκπροσώπου φάνηκε να υποχωρεί, διαβεβαιώνοντας ότι δεν επιθυμεί προς το παρόν ούτε σχεδιάζει να αποσυρθεί από την ευρωπαϊκή αγορά. Σημείωσε όμως ότι είναι αδύνατον να προσφέρει σημαντικά προϊόντα της, όπως το Facebook στην Ευρώπη αν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση δεν καταλήξουν σε μία συμφωνία για τη μεταφορά δεδομένων.

    Διαβάστε επίσης:

    Τέλος το Facebook και το Instagram στην Ευρώπη; Θα πραγματοποιήσει ο Zuckerberg την «απειλή» του ή απλώς… μπλοφάρει;

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles