11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Παγιδευμένη Ψυχή: Κεφάλαιο 3

    [Δ.Τ] Το κακό τρίτωσε. Η απόκοσμη τριλογία του πετυχημένου θρίλερ, που έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές παγκοσμίως, είναι πια γεγονός και το τρίτο και πιο σκοτεινό κεφάλαιο έρχεται να κουμπώσει με τα δύο προηγούμενα. Στην Παγιδευμένη Ψυχή: Κεφάλαιο 3, ο Leigh Whannel, σεναριογράφος του Saw και των δύο πρώτων Insidious, σκηνοθετεί και γράφει το συναρπαστικό σενάριο που επικεντρώνεται για μια ακόμα φορά στη μετά θάνατον ζωή και τις εγκλωβισμένες ψυχές.

    insidious_chapter_3_stefanie_scott-wide-1024x640

    Το τρίτο κεφάλαιο ξεκινάει ανάποδα, με αναδρομική ισχύ. Η ιστορία του προηγείται αυτής των δύο πρώτων ταινιών. Αυτή τη φορά είμαστε καλεσμένοι στο σπίτι μιας καινούργιας οικογένειας και όχι πια της πολύπαθης οικογένεια Lambert. Και οι δύο, όμως, οικογένειες έχουν κάτι κοινό. Και οι δύο κρύβουν ένα τρομακτικό μυστικό, το οποίο καλείται να ανακαλύψει η επίλεκτη ομάδα κυνηγών φαντασμάτων με αρχηγό την Elise (Lin Shaye) και βοηθούς τους Tucker (Angus Sampson) και Specs (Whannell). Μια έφηβη κοπέλα (Stefanie Scott) έχει γίνει στόχος μιας άκρως επικίνδυνης απόκοσμης οντότητας που έρχεται από μια άλλη διάσταση. Ο πατέρας της (Dermot Mulroney) προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει το κακό.

    Trivia

    * Για να έρθει πιο κοντά με τους συνεργάτες του ο σκηνοθέτης κάλεσε σπίτι του τους ηθοποιούς Lin Shaye, Dermot Mulroney και Stefanie Scott για…βιντεοθεραπεία. Είδαν την κλασσική ταινία τρόμου Η Λάμψη του Stanley Kubrick, για να εμπνευστούν.
    * Ο William Friedkin, σκηνοθέτης της ταινίας Ο Εξορκιστής –στον οποίο στράφηκε ο Whannell για συμβουλές- κατά τη διάρκεια των δικών του γυρισμάτων είχε πυροβολήσει στον αέρα, για να εισάγει τον τρόμο στο πλατό.
    * Ο Whannell εξομολογείται: “Προσπάθησα να κάνω κάτι παρόμοιο. Δεν χρησιμοποίησα όπλο, αλλά μια κόρνα! Το έκανα, όμως, μία φορά μόνο” λέει απολογητικά.
    * H Scott στην ταινία κρατάει ημερολόγιο. Ο σκηνοθέτης έκανε δώρο στην ηθοποιό ένα καινούργιο ημερολόγιο και της έδωσε μαρκαδόρους, αυτοκόλλητα και διάφορα στολίδια, για να επέμβει εικαστικά, όπως ήθελε εκείνη.
    * Η νεαρή ηθοποιός Stefanie Scott ζήτησε από τον επικεφαλής των κασκαντέρ Mark Rayner να συμμετάσχει σε όσο πιο πολλές επικίνδυνες σκηνές γινόταν.
    * Σε συζητήσεις που έκανε ο σκηνοθέτης με την υπεύθυνη για τα κοστούμια Ariyela Wald-Cohain αποφάσισαν να δώσουν στην έφηβη πρωταγωνίστρια ένα πιο vintage look.
    * Το τραγούδι σήμα κατατεθέν των Insidious “Tiptoe Through the Tulips” δεν θα ακουστεί στο καινούργιο κεφάλαιο, αφού πλέον θεωρείται ότι είναι άμεσα συνυφασμένο με την οικογένεια Lambert.
    * Το σπίτι των Brenners σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε μέσα σε 15 ημέρες για τις ανάγκες της ταινίας. Όταν η κατασκευή τελείωσε πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν ότι θα ήταν τέλειο να ζούσαν σε ένα τέτοιο σπίτι.

    25 Ιουνίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles