21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Παιδί… μπουμπούκι! 11χρόνος υποδύεται τον Hacker και εκβιάζει τον ίδιο του τον πατέρα!

    Καμιά φορά έχουμε ιστορίες οικογενειακής τρέλας που σίγουρα μπορούν να προκαλέσουν την κοινή λογική. Να πάρτε για παράδειγμα την τραγελαφική περίπτωση ενός πατέρα που δέχθηκε εκβιασμό από τον 11χρονο γιο του, αφού πρώτα το «παιδί-διαμάντι» είχε υποδυθεί τον… hacker! Η περίεργη αυτή ιστορία ξεκίνησε όταν ο ανυποψίαστος πατέρας θεώρησε ότι δέχθηκε επίθεση από μια «ομάδα» από hackers, η οποία μάλιστα τον εκβίαζε, ζητώντας του ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με την απειλή των hackers, εάν ο πατέρας δεν έδινε τα χρήματα, τότε απείλησαν ότι θα έβγαζαν σε κοινή θέα προσωπικές φωτογραφίες του στο Internet και θα έκαναν φύλλο και φτερό τα προσωπικά δεδομένα όχι μόνο του ίδιου αλλά και της οικογένειας του. Μάλιστα, οι «υποτιθέμενοι» hackers ανέφεραν στα ενοχλητικά μηνύματά τους ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν και να παρενοχλούν την οικογένεια, εάν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους!

    Όπως ήταν λογικό, ο μάλλον όχι και τόσο τυχερός πατέρας δεν είχε άλλη επιλογή από το να απευθυνθεί στην αντίστοιχη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ινδίας. Ωστόσο, όταν ξεκίνησαν οι άνδρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος την έρευνα τους γρήγορα διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά. Με μια απλή έρευνα, αποδείχθηκε ότι τα μηνύματα προέρχονταν από την ίδια IP του σπιτιού της οικογένειας, πράγμα που ουσιαστικά σήμαινε ότι οι απειλές προέρχονταν από κάποιο μέλος της. Η αστυνομία λοιπόν γρήγορα στράφηκε στον 11χρονό γιο, ο οποίος παραδέχθηκε ότι όλο αυτό ήταν μια δική του επινόηση. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στους αστυνομικούς, κατάφερε να στήσει αυτή την απάτη ενάντια στην οικογένεια του, απλώς παρακολουθώντας videos από το YouTube!

    Αν και δεν γνωρίζουμε πόσα χρόνια τιμωρία θα φάει ο εν λόγω 11χρόνος από τους γονείς του, παρόλα αυτά εάν κατάφερε σε αυτή την ηλικία να στήσει μια τέτοια απάτη, δεν μπορούμε καν να φανταστούμε τι θα πετύχει όταν φτάσει στα 20!  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles