16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Παίζοντας Tetris πάνω σε ουρανοξύστη με… 29 ορόφους!

    Στις 4 Απριλίου θα λάβει χώρα στη Φιλαδέλφεια (των ΗΠΑ) ένα πολύ ενδιαφέρον… πείραμα. Ο Φρανκ Λι, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ντρέξελ και επικεφαλής του game development στούντιό του, στο πλαίσιο του Philly Tech Week αποφάσισε να βάλει την ποπ κουλτούρα για τα καλά στις ζωές των κατοίκων της πόλης. Πώς; Παίζοντας Tetris σε έναν 29όροφο ουρανοξύστη!

    tetris-building-philadelphia

    Αν μπορείς να αποκαλέσεις ένα κτήριο 29 ορόφων ουρανοξύστη.

    Που δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μη μπορείς να το κάνεις.

    Τεσπά.

    Ο Λι, πέρυσι, είχε παίξει Pong στο κτήριο Cira Centre χρησιμοποιώντας τα φώτα του. Φέτος θα κάνει κάτι παρόμοιο στο ίδιο κτήριο, παίζοντας όμως Tetris και μάλιστα double-face! Για να καταλάβεις, το περυσινό του εγχείρημα κατέλαβε 59.800 τετραγωνικά πόδια ενώ το φετινό του ξεπερνά τα 100.000! Εφ’ όσον τα καταφέρει, θα σπάσει το ρεκόρ που κρατά ο ίδιος για τη «μεγαλύτερη αρχιτεκτονική απεικόνιση videogame» (aka Largest Architectural Video Game Display, σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες). Μάλιστα φέτος το Tetris θα είναι playable από κάθε ενδιαφερόμενο και εφ’ όσον θα παίζεται σε δύο ταμπλό, θα υποστηρίζεται multiplayer (co-op και versus)!

    «Ο στόχος μου πέρυσι με το Pong ήταν οι άνθρωποι της Φιλαδέλφειας να έχουν μια μοναδική, κοινή εμπειρία. Δεν ήταν μόνο για αυτούς τους εκατοντάδες που έπαιξαν αλλά για τους χιλιάδες που απλά το είδαν», είπε ο Λι. «Χρησιμοποιήσαμε όμως μόνο τη μία πλευρά του κτηρίου και άρα ήταν ορατό από τη μισή πόλη. Φέτος ήθελα να χρησιμοποιήσω και τη δεύτερη ώστε να δημιουργήσω μία στιγμή μοναδική για όλους τους κατοίκους της Φιλαδέλφειας», πρόσθεσε.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles