22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    «Πακέτο Πλειοδότη» για το 5G: Γνωστοποιήθηκε η διαδικασία Πλειστηριασμού των Αδειών λειτουργίας Δικτύων 5ης γενιάς στην Κύπρο

    Ομαλά προχωράει ο οδικός χάρτης ανάπτυξης δικτύων κινητών επικοινωνιών 5ης γενιάς (5G), μέσω των οποίων θα παρέχονται ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων. Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, ανακοίνωσε σήμερα την έκδοση του εγγράφου «Πακέτο Πλειοδότη» που αφορά το Πλειστηριασμό για τη Χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης του Φάσματος Ραδιοσυχνοτήτων (700 MHz, 3.6 GHz) για την Ίδρυση και Λειτουργία Δικτύων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών 5ης γενιάς (5G) στη χώρα μας.

    Το Πακέτο Πλειοδότη περιλαμβάνει τις λεπτομέρειες για τη διαγωνιστική διαδικασία χορήγησης των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων, ενώ καθορίζονται, μεταξύ άλλων, η τιμή εκκίνησης των πλειοδοτικών διαδικασιών, οι υποχρεώσεις των Συμμετεχόντων, οι κανόνες υποβολής πλειοδοτικών προσφορών, οι πρόνοιες αναφορικά με τις παραβάσεις και τις σχετικές κυρώσεις, και η διαδικασία ανακήρυξης των Προσωρινών Νικητών του πλειστηριασμού.

    Παρά τις όποιες επιφυλάξεις που έχουν κατά καιρούς εκφραστεί, σε σχέση με την εκκίνηση των διαδικασιών ανάπτυξης  δικτύων  τεχνολογίας 5G στη χώρα μας, το πρότυπο 5G θα παρέχει συνδεσιμότητα σχεδόν παντού, γρήγορη μετάδοση δεδομένων και επεξεργασία πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, πολύ μεγάλη χωρητικότητα και εξαιρετικά αξιόπιστες συνδέσεις. Παράλληλα,  ανταποκρίνεται επιτυχώς σε πλήθος διαφορετικών συσκευών, με συγκεκριμένες απαιτήσεις συνδεσιμότητας, όπως πολυμεσικές εφαρμογές, Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things-IoT), βιομηχανικές εφαρμογές, υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας, δίκτυα δεδομένων.

    Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσω των δικτύων τεχνολογίας 5G, η αρχιτεκτονική των οποίων δεν αγνοεί τα σημαντικά ζητήματα της υγείας, ασφάλειας, ιδιωτικότητας και κυβερνοεπιθέσεων, αναμένεται να συμβάλουν καταλυτικά στον εκσυγχρονισμό των κυπριακών επιχειρήσεων, αναβαθμίζοντας την ανταγωνιστικότητά τους σε νέες αγορές καθιστώντας ευκολότερη τη διαχείριση των δεδομένων τους. Παράλληλα, θα αλλάξουν την καθημερινότητα των καταναλωτών, παρέχοντας απεριόριστες δυνατότητες επιλογών ανάμεσα σε εξαιρετικά καινοτόμες υπηρεσίες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles