15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Οι τέσσερις Παλαιστίνιοι που χάκαραν τη Google

    Φαντάζεστε μία ωραία ημέρα, να πάτε να κάνετε αναζήτηση και να δείτε τη σελίδα της Google,  χακαρισμένη; Παραμορφωμένη, όχι με ένα Doodle, αλλά με το μήνυμα κάποιων χάκερς; Όχι, ε; Κι όμως έγινε. Η σελίδα της Google στην Παλαιστίνη, παραβιάστηκε από τέσσερις νεαρούς Παλαιστίνιους, τους Cold z3ro, Haml3t, Sas και Dr@g. Παραβίασαν το παλαιστινιακό domain της εταιρείας και όχι τους servers της, αλλά και πάλι. Το deface, ήταν επικό.

    Γιατί το έκαναν όμως; Όπως αναφέρουν και οι ίδιο στο μήνυμα που έχουν αφήσει στην σελίδα της Google στην Παλαιστίνη, το deface που πραγματοποίησαν ήταν μία διαμαρτυρία για το γεγονός ότι η Google στους χάρτες της, ονομάζει ως χώρα μόνο το Ισραήλ και όχι την Παλαιστίνη.

    Το παράξενο είναι το εξής. Από το 2009 που ξεκίνησε η λειτουργία της παλαιστινιακής σελίδας της Google, αναφέρονταν ως Google για τα «Παλαιστινιακά εδάφη», ξεσηκώνοντας τότε τους Παλαιστινίους, γιατί ο ιντερνετικός κολοσσός υποτιμά το παμπάλαιο κράτος τους. Ενώ πολύ πρόσφατα άλλαξε το όνομα σε “Google Palestine” ικανοποιώντας το αίτημά τους για πιο σωστή χρήση της ονομασίας. Ταυτόχρονα όμως, για κάποιο λόγο, εξαφάνισε το όνομα της χώρας από τους χάρτες, κρατώντας μόνο το όνομα του Ισραήλ, ενώ φαίνονται με σαφήνεια τα σύνορα του πολύπαθου κράτους της Παλαιστίνης.

    Οι 4 χάκερς, στο μήνυμά τους, λένε εύστοχα πως αν είχε εξαφανιστεί το όνομα του κράτους του Ισραήλ από τους Google Maps θα γινόταν επανάσταση. Και δεν έχουν άδικο.

    Όπως και να ‘χει όμως, το deface μίας σελίδας της Google, για όποιο λόγο κι αν έγινε, είναι επικό. Μπορεί να έχει αποκατασταθεί, αλλά για αρκετές ώρες, ήταν έτσι:

    google-palestine

    Kudos

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles