21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Παλιά επιστολή του R.R.Martin φέρνει τα… πάνω-κάτω στην πλοκή του GoT

    Εντάξει δεν αλλάζει την πλοκή των επεισοδίων που έχουμε ήδη δει, αλλά σίγουρα μας δίνει μια ιδέα για το πως έβλεπε ΑΡΧΙΚΑ το σενάριο ο συγγραφέας και πως τελικά αυτό έφτασε στις οθόνες της τηλεόρασής μας. Μια επιστολή λοιπόν που έστειλε ο George R.R Martin στις εκδόσεις Harper Collins το 1993 στην προσπάθειά του να μεταφέρει στην τηλεόραση το Game of Thrones, φέρνει τα πάνω κάτω στο πως βλέπουμε σήμερα την τηλεοπτική σειρά «θρύλο» του HBO.

    SAN FRANCISCO, CA - MARCH 23: George R.R. Martin Writer/Co-Executive Producer attends HBO's "Game Of Thrones" Season 5 San Francisco Premiere at San Francisco Opera House on March 23, 2015 in San Francisco, California. (Photo by Steve Jennings/WireImage)

    Σύμφωνα με την επιστολή, στο αρχικό σενάριο – όπως ήθελε ο George R.R. Martin- οι Starks είχαν άλλη εξέλιξη σαν οικογένεια. Πιο συγκεκριμένα λίγο πριν ο Ned Stark εκτελεστεί καταφέρνει να βοηθήσει την Catelyn και την Arya να δραπετεύσουν και να γυρίσουν πίσω στο Winterfell. Μετά το θάνατο του Ned, η βόρειοι ξεκίνησαν πόλεμο, με επικεφαλής τον Robb Stark. Παρά το γεγονός ότι ο Robb έκανε αρκετές νίκες, στο τέλος πέθανε στο πεδίο της μάχης, από τους Lannisters. Μετά το θάνατο του Robb, ο Tyrion Lannister πολιορκεί και καίει το Winterfell, αναγκάζοντας Catelyn, Bran, και Arya να κινηθούν βόρεια, ελπίζοντας ότι θα τους προστατεύσουν οι άντρες της Νυχτερινής φρουράς.

    got

    Επίσης στο αρχικό σχέδιο του Martin, ο Jon Snow είναι ένας φύλακας των αντρών της νυχτερινής φρουράς και όχι οικονόμος του διοικητή Mormont. Όταν η Catelyn, ο Bran, και η Arya φτάνουν στο Τείχος, ο Jon και ο Benjen Stark δεν μπορούν να τους βοηθήσουν λόγω του όρκου που έχουν πάρει. Αυτό δημιουργεί μια πικρή διαμάχη μεταξύ Bran και Jon, αλλά αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι ότι η Arya συνειδητοποιεί με τρόμο, ότι ερωτεύτηκε τον Jon. Η αγάπη τους θα συνεχίσει να βασανίζει τον Jon και την Arya σε όλα τα βιβλία, μέχρι να αποκαλυφθεί η πραγματική καταγωγή του Jon.

    Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίεργα, με την ιστορία αγάπης του Jon με την Arya να γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη όταν ο Tyrion, αρχίζει να βοηθάει τους Starks και παράλληλα ερωτεύεται την Arya Stark. Η αγάπη είναι χωρίς ανταπόκριση, αλλά πραγματικά έντονη, και οδηγεί σε μια θανάσιμη αντιπαλότητα μεταξύ Jon Snow και Tyrion Lannister.

    Παρακάτω έχουμε μερικές άλλες αξιοσημείωτες διαφορές από το αρχικό σχέδιο του George Martin και την ιστορία που απεικονίζεται στο Game of Thrones και στο μυθιστόρημα του A Song of Ice and Fire.

    • Ο Jon ποτέ δεν μπήκε στην ομάδα του Mance Rayder ως κατάσκοπος.
    • Η Daenerys σκότωσε τον Khal Drogo για να εκδικηθεί το θάνατο του Viserys.
    • Η Sansa Stark γέννησε το παιδί του Joffrey Baratheon.
    • Μετά ο Joffrey διώχνεται από το Θρόνο, και ο Jaime παίρνει τη θέση του αφού δολοφόνησε πρώτα τους άλλους διεκδικητές κατηγορώντας τον Tyrion.
    • Όταν ο Tyrion εξορίζεται, φεύγει βόρεια για να συμμαχήσει με τους Starks, αντί για το Essos.
    • Στην επιστολή δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Tyrion είναι ένας νάνος.
    • Πριν πεθάνει, ο Robb καταφέρνει να ακρωτηριάσει τον Joffrey στο πεδίο της μάχης, αλλά ο νεαρός επιβιώνει, ωστόσο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles