17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Panasonic Eluga και Eluga Power @MWC2012 Τα smartphone που θα κερδίσουν τα βραβεία κομψότητας

    Όταν γράφαμε πρώτη φορά για το Eluga της Panasonic λέγαμε πως είναι τόσο λιτές και κομψές οι γραμμές του που δεν μας ένοιαζαν τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Είναι απλά … όμορφο.
    Η Panasonic όμως, δικαιώνει το όνομα του Eluga κυριολεκτικά. «ELegant, User-orientated GatewAy» και πραγματικά αποτελεί μία κομψότατη πύλη προς την ευχαρίστηση.


    Το Eluga συνδυάζει την κομψότητα με την οθόνη των 4,3 ιντσών OLED QHD με ανάλυση 960×540 , ένα διπύρηνο επεξεργαστή OMAP 4430 χρονισμένο στο 1GHz και κάμερα στα 8 MP. Η διαθέσιμη μνήμη είναι στα 8GB και μπορεί να τρέχει Android Gingerbread (2.3.5) αλλά θα μπορεί να αναβαθμιστεί σε Ice Cream Sandwich, ενώ το NFC θεωρείται ως δεδομένο πια.
    To ξεχωριστό στοιχείο του Eluga όμως, εκτός από την κομψότητά του είναι και το γεγονός ότι είναι τρομερά σκληροτράχηλο. Αντέχει μέχρι και 30 λεπτά κάτω από το νερό σε βάθος ενός μέτρου και μέχρι 8 ώρες έκθεση στην σκόνη.

    Όλα καλά μέχρι εδώ; Κι όμως. Σήμερα εμφανίστηκε στην Βαρκελώνη και ο «μεγάλος» του αδελφός. Το Eluga Power. Το Eluga Power είναι η δήλωση της Panasonic πως κι εκείνη πιστεύει πως οι συσκευές πρέπει να είναι μεγάλες και να μοιάζουν, έστω και λίγο στο Samsung Galaxy Note ή το LG Optimus Vu. Έτσι, το 5 ιντσών concept phone που εμφανίστηκε στο περίπτερο της Panasonic στο MWC2012, το Eluga Power, «τρέχει» Ice Cream Sandwich και είναι εξίσου σκληροτράχηλο με το «μικρό» Eluga, καθώς ακολουθεί τα ίδια standards κατασκευής.
    Όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, ο επεξεργαστής του είναι διπύρηνος snapdragon S 4 χρονισμένος στα 1,5 GHz, η RAM του είναι 1GB και η μπαταρία του στα 1800 mAh μπορεί να φροντίσει κάμποσες ώρες αυτονομίας απροβλημάτιστα. Φυσικά, όσοι το άγγιξαν στα χέρια τους είδαν πως έχει απίστευτα bugs ακόμα να επιλύσει καθώς, όπως είπαμε, είναι concept ακόμα. Αλλά δεν παύει να είναι μία πολύ ομορφότερη πρόταση στις 5 ίντσες από όλες όσες κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Οι διαστάσεις του είναι 136x70x9.6 χιλιοστά και είναι τρομερά ελαφρύ στα 133 γραμμάρια. Αντίθετα από το Eluga θα διαθέτει κάμερα στα 5MP πίσω με άλλη μία VGA μπροστά για πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων.
    Όντας σε τόσο πρώιμο στάδιο η συσκευή, οι Γιαπωνέζοι δεν ανακοινώνουν καν το ενδεχόμενο κυκλοφορίας της στην Ευρώπη καθώς δεν τους αρέσει να μην είναι ακριβείς στις ημερομηνίες τους.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles