16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Panasonic: Νέο εργοστάσιο στο Kansas θα παράγει μπαταρίες για την Tesla

    Ένα νέο εργοστάσιο στο Kansas ετοιμάζεται να κατασκευάσει η Panasonic, το οποίο θα έχει ως βασικό σκοπό να παράγει μπαταρίες για τα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla.

    Η κυβερνήτης του Kansas, Laura Kelly, σε σχετική συνέντευξη τύπου, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα επενδύσει 4 δις. δολάρια για την κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής μπαταριών στην πόλη De Soto. Το προηγούμενο διάστημα η Panasonic, η οποία ήδη συνεργάζεται με την εταιρεία του Elon Musk, προχώρησε σε σχετική έρευνα προκειμένου να βρει τη σωστή τοποθεσία. Η ανάγκη της Tesla για μπαταρίες έχει αυξηθεί αισθητά το τελευταίο διάστημα, μαζί με τη φιλοδοξία της να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων στα νέα της εργοστάσια στο Austin, το Texas και το Βερολίνο. Η ζήτηση άλλωστε για ηλεκτροκίνητα Tesla αυξήθηκε κατά 87% το 2021 σε σχέση με το 2020, παρόλα αυτά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, η αύξηση του κόστους αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελούν εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεραστούν.

    Η κυβερνήτης Laura Kelly ανέφερε χαρακτηριστικά για το project:

    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην ιστορία του Kansas και ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα. Το εργοστάσιο θα μεταμορφώσει την οικονομία της πολιτείας μας, προσφέροντας 8.000 θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας».

    Διαβάστε επίσης:

    Summer is Magic με τις προσφορές της vivo! Το Y33S με τιμή στα €199,90 και δεν είναι… όνειρο θερινής νυκτός!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles