BREAKING

Panasonic VIERA VT20 3D TV: Σου βάζει τα γυαλιά

Η επέλαση των 3D TV ξεκίνησε και η Panasonic εξαπολύει τα δικά της καθαρόαιμα στην κούρσα. Και μια και μιλάμε για την πατρίδα των Samurai, η αριστοκρατική δύναμη της τεχνολογίας Plasma, διαφοροποιεί την Panasonic από τον ανταγωνισμό, ο οποίος εστιάζει κυρίως σε LCD προσεγγίσεις.

 

Τα 3D μοντέλα της Panasonic με την κωδική ονομασία TX-P50VT20 και TX-P65VT20 (για τους φίλους Viera VT20) έρχονται και είναι πρόθυμα να σε φιλοξενήσουν στο σαλόνι σου. Πρόκειται για δύο εκδόσεις, που η μόνη τους διαφορά είναι το μέγεθος (το οποίο μετράει), αφού η διαφορά των 15 ιντσών που χωρίζει την 50άρα από την 65άρα δεν είναι και λίγη. Αυτό που χρειάζεσαι είναι να έχεις μεγαλύτερο πορτοφόλι και αντιστοίχως μεγαλύτερο τοίχο. Όποια και να δεις, η VT20 θα μονοπωλήσει την προσοχή σου με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτει, τα οποία εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας plasma (ιδανική για τόσο μεγάλες διαστάσεις) και την πάνε ακόμα πιο μακριά, εξαφανίζοντας τα ελαττώματά της. Ουσιαστικά, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των plasma TV είναι ότι αναδεικνύουν το …μαύρο. Και όταν έχεις άριστο μαύρο, σημαίνει ότι το φως και τα χρώματα της εικόνας αποκτούν τη δική τους υπόσταση και το μάτι μένει στην εικόνα, χωρίς να παρασύρεται από θολά γκρι. Από την άλλη, η τεχνολογία LCD υπερτερεί -θεωρητικά- στην οξύτητα των χρωμάτων. Η Viera όμως το ξεπερνάει χαλαρά με την εφαρμογή της NeoPDP Plasma τεχνολογίας, που κάνει τα κελιά φωσφόρου σε κάθε pixel να λάμπουν με όλη τους τη δύναμη.
Όλα τα παραπάνω, σε περιβάλλον δύο διαστάσεων, είναι εκπληκτικά. Τι γίνεται όμως στο απαιτητικό περιβάλλον λειτουργίας 3D; Σκέψου ότι όταν μιλάμε για 3D εννοούμε ότι η τηλεόραση θα πρέπει να εκπέμπει μία εικόνα για κάθε μάτι. Αυτό ακριβώς κάνει και η VT20, προβάλλοντας εναλλάξ κάθε 3 εκατοστά του δευτερολέπτου μία εικόνα για κάθε μάτι. Βέβαια αυτό δεν αρκεί, αφού για κάθε 3 εκατοστά που προβάλλεται η εικόνα για το δεξί μάτι πρέπει να φτάσει μόνο σε αυτό και όχι στο αριστερό. Αυτό γίνεται με τα ειδικά γυαλιά, τα οποία επικοινωνούν ασύρματα με την τηλεόραση και μαυρίζουν το κρύσταλλο του αριστερού ματιού όταν προβάλλεται η εικόνα για το δεξί και αντίστροφα. Ο συντονισμός αυτός είναι που δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνει κάθε μάτι τη σωστή εικόνα και όταν οι δύο εικόνες συναντηθούν στον εγκέφαλο, να δίνεται τελικά η αίσθηση του βάθους. Με λίγα λόγια καλύτερα να το βλέπεις παρά να το διαβάζεις.
Το μόνο πρόβλημα που φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσεις αν δεις 3D εικόνα από τη VT20, είναι ότι δε θα μπορείς να τρίψεις τα μάτια σου από την έκπληξη, γιατί θα φοράς τα γυαλιά! Μιλάμε πραγματικά για την καλύτερη εικόνα είτε 2D (Full HD βέβαια) είτε 3D (από 3D Blu-ray βέβαια).
Πάντως, η τεχνολογία που κουβαλάει το καμάρι της Panasonic δεν είναι μόνο για 3D. Ακόμη και σε δύο διαστάσεις δεν έχει κανένα πρόβλημα να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό, ξεπερνώντας με άνεση τα τυπικά standards.
Για να τα μαζέψουμε, λοιπόν, όλα μαζί, μιλάμε βασικά για μια τηλεόραση plasma, full HD/3D με δορυφορικό & επίγειο ψηφιακό δέκτη που η Panasonic τη συνοδεύει με 2 ζεύγη γυαλιών 3D & ασύρματο LAN adaptor.

SPECS
Οθόνη Infinite Black Pro με αντίθεση 5.000.000:1, Σάρωση 600Hz, Ανάλυση κινούμενης εικόνας 1080 γραμμές, Πιστοποίηση THX
Επικοινωνία VIERA CAST, Πιστοποίηση DLNA, VIERA Image Viewer, VIERA Link, 2 USB για Wireless LAN Adaptor, Πληκτρολόγιο και HDD, VIERA Tools, Game Mode, PC Input
Ήχος V-Audio ProSurround
Συνδέσεις Common Interface για τοποθέτηση κάρτας συνδρομητικών καναλιών, 4 υποδοχές HDMI, Έξοδος ήχου 3D, Ethernet, Έξοδος ήχου μέσω οπτικής ίνας

TRY
+ Η καλύτερη 3D Plasma που έχουμε δει ποτέ.

CRY
- Θα θέλαμε πιο αθόρυβους ανεμιστήρες…

www.panasonic.gr

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment