12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Πανικός στην αγορά των κρυπτονομισμάτων! Φαινόμενο ντόμινο οδήγησε σε απώλεια 100 δις. σε 24 ώρες!

    Σχεδόν 100 δισεκατομμύρια δολάρια έχασε συνολικά η αγορά των κρυπτονομισμάτων κατά την διαρκεια της χθεσινής μέρας. Το μεγαλύτερο πλήγμα δήχθηκε το  Bitcoin που έχασε πάνω από το 6,5% της αξίας του υποχωρώντας και πάλι (μετά τις 22 Ιουνίου) κάτω από τα 30.000 δολάρια, με αποτέλεσμα να δημιουργηθει ένα φαινόμενο ντόμινο που εξαπλώθηκε ακόμα πιο έντονα και στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα. Συγκεκριμένα, το Ether έχασε πάνω από το 9% της αξίας του, ενώ οι απώλειες για το XPR πλησίασαν το 10% και για το Litecoin ξεπέρασαν το 11%.

    Στη βουτιά των κρυπτονομισμάτων συνετέλεσαν οι δυσμενείς ειδήσεις των τελευταίων ημερών. Μεταξύ άλλων, στη διάρκεια των τελευταίων 24ώρων ο δημιουργός του Dofecoin εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά των κρυπτονομισμάτων, ενώ ο συν-δημιουργός του Ethereum δήλωσε ότι η ανασφάλεια των κρυπτονομισμάτων τον οδήγησε στην απόφαση να εγκαταλείψει την αγορά.

    Πάντως, η πτωτική χθεσινή πορεία των crypto δεν είναι και ανεξάρτητη της γενικά κακής μέρας της χρηματιστηριακής αγοράς, με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι οι επενδυτές ξεπούλησαν υψηλού ρίσκου τοποθετήσεις, με το βιομηχανικό δείκτη του Dow Jones να έχει τη χειρότερη μέρα του από τον Οκτώβριο του 2020! Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων μπορεί για κάποιους να είναι συναρπαστικός, αλλά συγχρόνως είναι και εξαιρετικά… εύθραυστος!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles