20.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Πάνω από 13 εκατ. νέοι συνδρομητές στους “κόλπους” του Netflix

    Το Netflix ανακοίνωσε τις τελευταίες ώρες μια σημαντική αύξηση των συνδρομητών του το τέταρτο τρίμηνο του 2023, καθώς ο κολοσσός του streaming πρόσθεσε περισσότερους από 13 εκατομμύρια νέους συνδρομητές, τη στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν περίπου 8,7 εκατομμύρια.

    Ενώ το Netflix πρόσθεσε 1,2 εκατομμύρια συνδρομητές επί πληρωμή το τέταρτο τρίμηνο στις ΗΠΑ, μεγάλο μέρος της αύξησης συνδρομητών προήλθε από την Ευρώπη και την Ασία. Συνολικά, το Netflix έχει πλέον αριθμό ρεκόρ συνδρομητών που ανέρχεται στα 260.3 εκατομμύρια. Και οι επενδυτές φαίνεται να πανηγυρίζουν, αφού η μετοχή της Netflix σημείωσε άνοδο άνω του 7% στις μεταμεσονύκτιες συναλλαγές την περασμένη Τρίτη.

    Το 2023, η εταιρεία πήρε αρκετές πρωτοβουλίες με στόχο την αύξηση των συνδρομητών, συμπεριλαμβανομένης της “μάχης” κατά της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης. Αυτό οδήγησε όσους δεν πλήρωναν να δημιουργήσουν δικό τους λογαριασμό, διαλέγοντας κυρίως το πακέτο συνδρομής με διαφημίσεις στα 6,99 δολάρια. Το πρόγραμμα είναι σημαντικά φθηνότερο από τα πακέτα χωρίς διαφημίσεις του Netflix.

    Τον Οκτώβριο, το Netflix δήλωσε ότι αύξησε την τιμή του premium προγράμματος χωρίς διαφημίσεις στα 22,99 δολάρια, ενώ το βασικό πρόγραμμα streaming αυξήθηκε στα 11,99 δολάρια. Σε επιστολή προς τους μετόχους την Τρίτη, το Netflix δήλωσε επίσης ότι η καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης ήταν επιτυχής.

    Διαβάστε επίσης:

    Avatar: The Last Airbender: Ο νεαρός Aang εν δράσει στο νέο trailer

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles