15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Πάνω από 8 ώρες την ημέρα βλέπουν τηλεόραση οι Αμερικανοί

    Τα διαβάσατε πρόσφατα που ο Barack Obama είπε να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα και αξιώματά του για να δει νωρίτερα απ’ όλους το House of Cards. Εκατομμύρια αμερικανοί έσπευσαν, έστω και αργότερα, να δουν και εκείνοι τα 13 καινούργια επεισόδια της δεύτερης σεζόν του εντυπωσιακού πολιτικού θρίλερ του Netflix. Η τηλεθέαση είναι μία χρόνια πάθηση των αμερικανών, κάτι που κάνουν με πάθος και ακούραστα, με τον όρο μάλιστα “binge-watching”, (βλέπω δηλαδή τηλεόραση μέχρι τελικής πτώσης) να αναγνωρίζεται από το Oxford Dictionaries το 2013. Και η έρευνα του Ο.Ο.Σ.Α. (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) ήρθε να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, μιλώντας με νούμερα.

    tv

    Ο παραπάνω πίνακας είναι από το 2011 αλλά παρουσιάστηκε τον Ιούλιο της περασμένης χρονιάς και δείχνει πως οι Αμερικανοί είναι μακράν οι πιο τηλεορασόπληκτοι, αφού παρακολουθούν, συνολικά ως οικογένεια, πάνω από 8 ώρες την ημέρα τηλεόραση. Όπως μπορεί να δει κανείς στη δεύτερη θέση βρίσκονται πολύ μακριά οι Ούγγροι που βλέπουν κάτω από 5, και ναι, εμείς καταλαμβάνουμε την τρίτη θέση με πάνω από 4, σίγουρα μία όχι και τόσο τιμητική διάκριση. Στην τελευταία βρίσκονται οι Σουηδοί με μόλις 2 ώρες. Και φανταστείτε να μην είχαν και τόσο κρύο εκεί πάνω δηλαδή…
    Και μπορεί να παίζει ρόλο στα αποτελέσματα ο μέσος όρος ατόμων μίας οικογένειας, με την Αμερική να μετράει (μιλάμε πάντα για νούμερα του 2011) 2.57 ανά σπίτι, σε αντίθεση ας πούμε με τους Σουηδούς που είναι μόλις 1.99, ωστόσο και πάλι αυτός ο πίνακας είναι χαρακτηριστικός για την διαφορετική αντίληψη που υπάρχει όσο αφορά το ποια θα πρέπει να είναι η σχέση με την τηλεόραση, ανάμεσα σε Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles