14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Samsung Electronics!

    Ο Kwon Oh-hyun, Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, καθώς και επικεφαλής της εξαιρετικά επιτυχημένης επιχείρησης εξαρτημάτων της εταιρείας, ανακοίνωσε την παραίτησή του. Θα παραιτηθεί από τον ρόλο του CEO, τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αλλά και το ρόλο του ως CEO της Samsung Display το Μάρτιο του 2018.

    Kwon Oh-hyun

    “Είναι κάτι που έχω σκεφτεί πάρα πολύ και για αρκετό καιρό. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, αλλά αισθάνομαι ότι δεν μπορώ πλέον να μην το κάνω“, σημειώνει σχετικά ο Kwon σε επιστολή που έστειλε στους υπαλλήλους της εταιρείας. “Καθώς αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή κρίση στο εσωτερικό μας, πιστεύω ότι έχει έρθει η στιγμή η εταιρεία να κάνει μία νέα αρχή, με νέο πνεύμα και νέα ηγεσία, ώστε να ανταποκριθεί καλύτερα στις προκλήσεις που προκύπτουν από την ταχέως μεταβαλλόμενη βιομηχανία πληροφορικής”.

    Η “κρίση” που περιγράφει -χωρίς να κατονομάζει- ο Kwon στην επιστολή του αφορά δίχως αμφιβολία τη φυλάκιση του Lee Jae-yong, “ηγέτη” ολόκληρου του ομίλου Samsung, για κατηγορίες διαφθοράς, με την παραίτηση του να αποτελεί το πρώτο σημάδι ότι το σκάνδαλο θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στη λειτουργία της εταιρείας.

    Βέβαια, η Samsung Electronics έχει καλές επιδόσεις και οι προβλέψεις μιλούν για ένα δεύτερο τρίμηνο με ρεκόρ κερδών. Η εταιρεία αναμένει ότι το λειτουργικό της κέρδος σχεδόν θα τριπλασιαστεί σε ετήσια βάση, δείχνοντας ισχυρή ανάκαμψη μετά την ίδια περίοδο του 2016. Ο Kwon πάντως σημειώνει ότι η τρέχουσα απόδοση οφείλεται σε αποφάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν, αμφισβητώντας την ικανότητα της εταιρείας να προβλέψει τάσεις και να αναπτυχθεί στο μέλλον.

    “Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω πόσο υπερήφανος είμαι που χτίσαμε μαζί μία από τις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο. Έχουμε κάνει πάρα πολλά βήματα στη δημιουργία μια εταιρείας που πραγματικά αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ζουν, εργάζονται και επικοινωνούν μεταξύ τους… αλλά τώρα χρειάζεται έναν νέο ηγέτη περισσότερο από ποτέ και είναι καιρός να κινηθώ στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου”.

    Ο Kwon, 64 ετών, είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Samsung Electronics από το 2012 και CEO της Samsung Display από το 2016. Ξεκίνησε να εργάζεται στην κορεατική εταιρεία το 1985 και ανελίχθηκε ώστε να ηγηθεί της δραστηριότητας των ημιαγωγών, πριν από το διορισμό του ως CEO. Η Samsung δεν έχει ανακοινώσει διάδοχο, αν και ο Kwon είχε δύο “co-CEOs” – τους BK Yoon και JK Shin – στο παρελθόν. Και οι δύο αποχώρησαν από τις καθημερινές επιχειρήσεις το 2015, διατηρώντας, ωστόσο, τους τίτλους τους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles