18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Παράταση 1 έτους πήραν τα κουπόνια υπερυψηλής ευρυζωνικότητας (SFBB)

    Κατά ένα χρόνο (μέχρι 31 Μαρτίου 2020) παρατάθηκε, με απόφαση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ) η καταληκτική ημερομηνία ενεργοποίησης των κουπονιών υπερυψηλής ευρυζωνικότητας (SFBB) καθώς, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν απορροφήθηκε παρά μόνον ένα μικρό τμήμα του διαθέσιμου κονδυλίου των 50 εκατ. ευρώ.

    high-speed-internet

    Το ενδιαφέρον που καταγράφεται θεωρείται ικανοποιητικό ωστόσο οι περιοχές με διαθέσιμη σύνδεση στο διαδίκτυο με πραγματική ταχύτητα καθόδου τουλάχιστον 100 Mbps, άμεσα αναβαθμίσιμη σε 1Gbps είναι ακόμα λιγοστές.

    Υπενθυμίζεται ότι το κάθε SFBB voucher αντιστοιχεί σε 360 ευρώ (13 ευρώ το μήνα για διάστημα δύο ετών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης 48 ευρώ). Κάθε ωφελούμενος δικαιούται ένα κουπόνι.

    Η επιδότηση αφορά τη λιανική υπηρεσία οποιασδήποτε μορφής (2, 3 ή 4 – play σταθερή και ίντερνετ σε συνδυασμό με συνδρομητική τηλεόραση ή και κινητή) που περιλαμβάνει τουλάχιστον τα ακόλουθα: Τον απαραίτητο τερματικό εξοπλισμό (modem/router) για τη λειτουργία της. Πρόσβαση προς το Internet με πραγματική ταχύτητα καθόδου τουλάχιστον 100Mbps, άμεσα αναβαθμίσιμη σε 1Gbps, με τεχνικές προδιαγραφές και ελάχιστα χαρακτηριστικά που συμμορφώνονται με σχετικές αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles