15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    SafeAir: γιατί και το drone σας θέλει το αλεξίπτωτό του!

    Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των κατόχων drones είναι – αναμφίβολα- η πιθανότητα πτώσης ή πρόσκρουσης κατά την πτώση της συσκευής από μεγάλο ύψος. Πολλά drones έχουν καταστραφεί πρακτικά είτε από βλάβη, είτε από σύγκρουση με δέντρα ή πουλιά κατά τη διάρκεια πτήσης, με την πτώση πάντα να είναι… αποτρόπαια για αυτά :p

    screen-shot-2016-03-14-at-9-04-49-am

    Αυτός είναι ο λόγος λοιπόν που η εταιρία Parazero κατασκεύασε το SafeAir, το πρώτο ίσως αλεξίπτωτο ειδικά σχεδιασμένο για drones! To SafeAir είναι αυτόνομο και τοποθετείται στην κορυφή κάθε drone, μπορεί να αναπτυχθεί σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο – ακόμα και σε χαμηλά ύψη πτήσεων– και μπορεί να «κατεβάσει» κάθε drone με ασφάλεια στο έδαφος χωρίς να το καταστρέψει!

    https://www.youtube.com/watch?v=ME8AP4E3v80

    Αποτελείται πρακτικά από μια μικρή «κάψουλα» που περιέχει το αλεξίπτωτο και τοποθετείται στο πάνω μέρος κάθε drone, ενώ μια σειρά από αισθητήρες περιμετρικά ελέγχουν το ιπτάμενο gadget για τυχόν βλάβες κατά τη διάρκεια πτήσης ή για απότομη απώλεια ύψους! Εναλλακτικά μπορεί να «ανοίξει» και χειροκίνητα, μετά από επιλογή του πιλότου!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles