14.7 C
Athens
Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
More

    Γνωρίστε το “ακούραστο” PARC spy drone, το οποίο μπορεί να πετάει… αιώνια!

    Όλοι οι users που ασχολούνται ενεργά με τα aerial drones γνωρίζουν πολύ καλά ότι μία από τις αδυναμίες της συγκεκριμένης τεχνολογίας έχει να κάνει με τον περιορισμένο χρόνο που μπορεί να βρίσκονται στον αέρα. Ακόμη και οι ακριβές προτάσεις δυσκολεύονται να σπάσουν το φράγμα των 60 λεπτών εν πτήσει και αυτό είναι κάτι που οφείλεται στην περιορισμένη χωρητικότητα των μπαταριών που φέρουν. Ωστόσο, η CyPhy Works μία εταιρεία που εδρεύει στη Βοστώνη των Η.Π.Α φαίνεται ότι κατάφερε να βρει τη λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα με το PARC (Persistent Aerial Reconnaissance and Communications) drone!

    cyPhy-Parc-cropped b

    To PARC drone που εδώ και αρκετό καιρό χρησιμοποιείται από τον αμερικανικό στρατό σε αποστολές παρακολούθησης και σε κατασκοπευτικές επιχειρήσεις, πρόκειται πολύ σύντομα να διατεθεί και εμπορικά στο ευρύ κοινό. Το μεγάλο ατού του PARC drone είναι ότι λόγω της εξελιγμένης τεχνολογίας μικονημάτων στην οποία βασίζεται μπορεί να πετάει με ύψος που φτάνει τα 500 πόδια και παράλληλα δύναται να μεταφέρει δεδομένα αλλά και να τροφοδοτείται. Τα μικροσκοπικά μικρονήματα ουσιαστικά βρίσκονται προσαρτημένα στο PARC και συνδέονται σε οποιαδήποτε πηγή ενέργειας μεταφέροντας συνεχώς ρεύμα και έτσι θεωρητικά το εν λόγω drone μπορεί να μείνει στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά δεν μπορεί εύκολα να απομακρυνθεί και να πετάξει πολύ μακριά από τη βάση του. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το εν λόγω εξελιγμένο μικρονήμα χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να κοπεί και είναι πιο λεπτό ακόμη και από το τυπικό καλώδιο που βρίσκουμε στα ακουστικά μας. Επίσης, το PARC διαθέτει 6 ρότορες και διαθέτει επίσης μία κάμερα νυχτερινής όρασης. Η CyPhy δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τιμή και διαθεσιμότητα.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles