19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    “Παρελθόν” το σύστημα αναγνώρισης προσώπου στο Facebook

    Ένα από τα χαρακτηριστικά του Facebook μέχρι σήμερα ήταν η αναγνώριση προσώπου. Με τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, η πλατφόρμα μπορεί να ταυτοποιεί τα πρόσωπα στις φωτογραφίες, με αποτέλεσμα να είναι ευκολότερο για τους χρήστες να κάνουν tag άλλους χρήστες στις φωτογραφίες. Υπάρχουν αρκετοί όμως που νιώθουν άβολα με αυτό το σύστημα. Ειδικά αυτή την περίοδο που το Facebook δεν έχει και την καλύτερη φήμη σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

    Διαγραφή για όλα τα δεδομένα

    Όσοι δεν έβλεπαν με καλό μάτι την αναγνώριση προσώπου, θα χαρούν όταν πληροφορηθούν ότι η εταιρεία, που πλέον ονομάζεται Meta Platforms Inc, ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει το σύστημα δια παντώς. Θα διαγραφούν μάλιστα όλα τα δεδομένα που συνδέονται με το “Face Recognition”.

    «Οι ρυθμιστικοί φορείς βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία παροχής ενός σαφούς πλαισίου κανόνων που θα διέπουν τη χρήση του», ανέφερε ο Τζερόμ Πεσέντι, αντιπρόεδρος τεχνητής νοημοσύνης του Facebook, σε σχετική ανάρτηση.

    «Εν μέσω αυτής της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας, πιστεύουμε πως ενδείκνυται να περιορίσουμε τη χρήση της αναγνώρισης προσώπων σε έναν περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων».

    Διαβάστε επίσης:

    “Πιασμένο” το όνομα Meta! 20 εκατ. δολάρια ζητά εταιρεία από το Zuckerberg

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles