21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    “Πιασμένο” το όνομα Meta! 20 εκατ. δολάρια ζητά εταιρεία από το Zuckerberg

    Το τελευταίο διάστημα οι εξελίξεις σχετικά με το Facebook μονοπωλούν το ενδιαφέρον, καθώς στα σκάνδαλα, που επιβαρύνουν τον κολοσσό, ήρθε να προστεθεί και η αλλαγή του ονόματος της εταιρείας σε Meta.

    O Zuckerberg και η δημιουργία του meta-σύμπαντος

    Ουσιαστικά με το εν λόγω rebranding, τόσο η social media πλατφόρμα όσο και οι συγγενείς υπηρεσίες και εφαρμογές που το πλαισιώνουν περνούν υπό τη σκέπη της εταιρείας Meta, επικεφαλής της οποίας παραμένει ο Zuckerberg. Στόχος, όπως δήλωσε ο ίδιος, είναι η δημιουργία ενός meta-σύμπαντος, στο οποίο κύριο ρόλο στην εμπειρία θα παίζει ένας συνδυασμός ανάμεσα στην Virtual και Augmented reality τεχνολογία.

    Προβλήματα με την ονομασία

    Παρόλα αυτά, η μετάβαση δε φαίνεται και πολύ εύκολη. Ήδη έχουν ξεκινήσει τα επικριτικά σχόλια και οι πρώτες “κατηγορίες” ότι ο Zuckerberg έκλεψε το όνομα Meta.

    Σύμφωνα με το TMZ, οι ιδρυτές μιας εταιρείας με την επωνυμία Meta PC, εδώ και καιρό, έχουν υποβάλει αίτηση προκειμένου να κατοχυρώσουν τη λέξη ως σήμα κατατεθέν για υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, tablet, λογισμικό και άλλα στοιχεία που σχετίζονται με την τεχνολογία. Λειτουργούν την εταιρεία Meta PC για περίπου ένα χρόνο και η αίτησή τους ακόμη δεν έχει εγκριθεί.

    Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, προηγούνται του Meta του Ζούκερμπεργκ, όμως θα ήταν πρόθυμοι να λύσουν τη διαφορά αν ο δεύτερος τους έδινε 20 εκατ. δολάρια! Η διάθεση της εταιρείας απέναντι στο γεγονός είναι κατά βάση χιουμοριστική. Μάλιστα οι ιδρυτές έχουν αναρτήσει και σχετικό tweet, το οποίο αναφέρει ότι θα μετονομάσουν την εταιρεία τους σε… Facebook!

    Διαβάστε επίσης:

    Άνθρακας ο θησαυρός! Κατέρρευσε σε μια βραδιά το κρυπτονόμισμα του Squid Game

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles