17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών προς Big Tech: πληρώστε για την χρήση των τηλεπικοινωνιακών μας υποδομών

    Μεγάλοι ευρωπαϊκοί πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των Deutsche Telecom, Vodafone και BT, υποστηρίζουν πως οι εταιρείες του Big Tech θα πρέπει να πληρώσουν το κόστος για την χρήση των ευρυζωνικών δικτύων, καθώς αυτό κλιμακώνεται λόγω της ενεργειακής κρίσης.

    Οι διευθύνοντες σύμβουλοι που βρίσκονται στο τιμόνι των μεγαλύτερων παρόχων της Γηραιάς ηπείρου υπέγραψαν κοινή δήλωση, λέγοντας ότι εταιρείες όπως η Google, η Meta, η Amazon και η Netflix, που βασίζονται στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα για την παροχή των υπηρεσιών τους, θα πρέπει να επενδύσουν στις σχετικές υποδομές. Οι Big Tech με έδρα τις ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ της κίνησης στα ευρωπαϊκά δίκτυα, σύμφωνα με την ίδια αναφορά.

    Το συγκεκριμένο κάλεσμα, όπως σημειώνει το Reuters, έρχεται καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζεται να συγκεντρώσει σχόλια και από τις δύο πλευρές, προτού υποβάλει νομοθετική πρόταση που θα μπορούσε να αναγκάσει τις εταιρείες τεχνολογίας να βοηθήσουν στην κάλυψη του κόστους για την ανάπτυξη δικτύων 5G και οπτικών ινών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο τομέας, στον οποίο οι επενδύσεις για υποδομές φτάνουν περίπου τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, χρειάζεται περισσότερη χρηματοδότηση, κάτι που αποτελεί επείγουσα ανάγκη, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά στη δήλωση τους οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών.

    «Το κόστος των έργων αυξάνεται. Οι τιμές για τα καλώδια οπτικών ινών, για παράδειγμα, έχουν σχεδόν διπλασιαστεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Ομοίως, οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και αλλού πλήττουν επίσης τον τομέα της συνδεσιμότητας».

    «Η έγκαιρη δράση είναι απαραίτητη: η Ευρώπη έχασε πολλές από τις ευκαιρίες που προσφέρει το Διαδίκτυο. Πρέπει τώρα να οικοδομήσει γρήγορα την ισχύ της για την εποχή του metaverse». «Για να συμβεί αυτό και για να είναι βιώσιμο με την πάροδο του χρόνου, πιστεύουμε ότι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί κίνησης θα πρέπει να συμβάλλουν δίκαια στο σημαντικό κόστος που αυτή τη στιγμή επιβάλλουν στα ευρωπαϊκά δίκτυα».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles